Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τουλάχιστον 187 οι επίσημοι προσκεκλημένοι – 50 Έλληνες ανάμεσά τους

Πλήθος εστεμμένων και μελών των βασιλικών οίκων της Ευρώπης αναμένεται να παραβρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σορός του Κωνσταντίνου θα εκτεθεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Μετά την κηδεία θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τουλάχιστον 187 είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία. Μεγάλη αναμένεται να είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, με τη βασιλομήτωρ Σοφία και την αδελφή της Ειρήνη να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Επιπλέον, στην κηδεία θα παρευρεθούν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, οι αδελφές του Φελίπε που είναι και ανιψιές του τέως, καθώς και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται εξόριστος. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ξάδελφος του τέως βασιλιά.

Στην κηδεία θα παραστούν επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ πιθανή είναι επίσης η παρουσία της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας.

Παράλληλα, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποιος θα εκπροσωπήσει τελικά τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Είναι πιθανός ο ερχομός του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και αυτός της πριγκίπισσας Άννας της Αγγλίας. 

Στο μεταξύ, σε 50 ανέρχονται οι Έλληνες που έχουν προσκληθεί στην κηδεία. Μεταξύ αυτών είναι στενοί φίλοι και πρώην συμμαθητές του Κωνσταντίνου αλλά και πολιτικοί όπως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία. 

πηγή: lifo

now/greece/kideia-teos-basilia-konstantinoy-toylahiston-187-oi-episimoi-proskeklimenoi-50-ellines

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button