Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Η χλιδάτη ζωή που έκανε το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου

Ένας 34χρονος άνδρας είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που, εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ερευνώνται για τα όσα καταγγέλλονται συνέβαιναν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο 34χρονος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού και πρόσφυγας από το Ιράκ μπήκε στη δομή σε ηλικία εννέα ετών. Πλέον, παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της Κιβωτού, όπου μάλιστα εργάζονται και τα δύο του αδέλφια, η σύζυγος και η αδελφή της συζύγου του.

«Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δεν δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον… Ξέρω και την οικογένειά του… Τους ξέρω όλους απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή», δήλωσε ανώνυμα πρώην φιλοξενούμενος.

Με βάση το ρεπορτάζ, ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο έγινε όταν είδε το τότε 9χρονο παιδί από το Ιράκ να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο, και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

«Η Κιβωτός με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό. Δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν “τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, ασχολήσου με τη δουλειά σου”. Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για τη θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε “ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία”. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη ο 34χρονος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο χλιδάτος τρόπος ζωής του 34χρονου αφότου ενηλικιώθηκε έχει προκαλέσει ερωτήματα. Οπως αναφέρεται, ο Ιρακινός πρόσφυγας βρέθηκε να κάνει μετά τα 18 μια άνετη ζωή, με ταξίδια και ακριβά ρούχα. Συχνά αναρτούσε φωτογραφίες, όπως μία με ένα πούρο, οι οποίες αποτύπωναν έναν άνετο τρόπο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρώην φιλοξενούμενο δεν είχε γίνει γνωστό πως ήταν διευθυντής της δομής. 

«Είναι διευθυντής και δεν μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις, ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα», σημείωσε. 

Εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει ότι ο 34χρονος κατάφερε να γίνει ανάδοχος κοριτσιού τεσσάρων ετών από την Αλβανία, μέσα από την Κιβωτό.

«Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την Κιβωτό», ανέφερε μάρτυρας.

«Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από τη Κιβωτό. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος», πρόσθεσε.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-i-hlidati-zoi-poy-ekane-dexi-heri-toy-patera-antonioy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button