Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Κατασχέθηκαν λογιστικά βιβλία και περίστροφο σε δομή στην Καλαμάτα

Λογιστικά βιβλία και περίστροφο κατέσχεσε η Αστυνομία σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη η διοικητική υπάλληλος, που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν σήμερα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν παραγγελίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας κατέσχεσαν λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μία διοικητική υπάλληλος υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας ένα περίστροφο, το οποίο ήταν κλειδωμένο στο γραφείο της.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η διοικητική υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι το περίστροφο είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο κτίριο που στεγάζεται η δομή.

Όπως φέρεται να δήλωσε η υπάλληλος, που τελικά συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, το περίστροφο είχε βρεθεί πριν χρόνια στη δομή, δεν γνώριζαν σε ποιον ανήκει και το είχαν κλειδωμένο στο συρτάρι. Να σημειωθεί ότι το όπλο είναι αδήλωτο. 

Η διοικητική υπάλληλος συνελήφθη, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα.

Παράλληλες έρευνες και έφοδοι σε δομές

Τις τελευταίες ώρες διεξάγονται σε δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα παράλληλες έφοδοι, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων με την εν εξελίξει έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να εστιάζει σε 15 άτομα που διοικούσαν την ΜΚΟ. 

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι από το 2014 και μετά στα ταμεία της Κιβωτού έμπαιναν 5 με 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αλλά και πού κατέληξαν οι δωρεές ακινήτων αναμένεται να ελεγχθούν διεξοδικά. 

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία 15 στελεχών της Κιβωτού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

πηγή: lifo

now/greece/kalamata-katashethikan-logistika-biblia-kai-peristrofo-se-domi-tis-kibotoy-toy-kosmoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button