Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στα ακίνητα του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ακίνητα του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στη Ραφήνα και τον Κολωνό, στα οποία έκανε έφοδο η Οικονομική Αστυνομία.

Οι αρχές φέρεται να ερευνούν την προέλευση των συγκεκριμένων χρημάτων και το κατά πόσο συνδέεται με το «άδειασμα» τραπεζικής θυρίδας από την πρεσβυτέρα, την περασμένη εβδομάδα, εν επώνυμων καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν ενημερωθεί επισήμως και με σχετικό έγγραφο από την τράπεζα, για την επίμαχη επίσκεψη του μεγαλοστελέχους της Κιβωτού. 

Οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν τα χρήματα προέρχονται από δηλωθέντα τα εισοδήματά τους.

Χθες αποκαλύφθηκε πως στους λογαριασμούς του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας εντοπίστηκαν 300.000 ευρώ, ενώ σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπάρχουν, κατά πληροφορίες, πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα ακίνητα

Η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της 274 ακίνητα. Ωστοσο πολλοί ιδιοκτήτες που είχαν αποφασίσει να κληροδοτήσουν κάποιο ακίνητο στην Κιβωτό του Κόσμου, φαίνεται πως τώρα αναθεωρούν. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου αποκάλυψε πως μετά τα ρεπορτάζ για τις κακοποιήσεις ορισμένοι πελάτες της έχουν εκφράσει την επιθυμία να αλλάξουν το περιεχόμενο στις διαθήκες τους. 

Ερωτηθείσα αν κάποιος που έχει ήδη δωρίσει κάποιο ακίνητο στην Κιβωτό (ή σε οποιοδήποτε άλλο φιλανθρωπικό ίδρυμα) μπορεί να ανακαλέσει τη μεταβίβαση, απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-megalo-hrimatiko-brethike-poso-sta-akinita-toy-pantonioy-kai-tis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button