Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Οι κληρονομιές που έγιναν δωρεές – Tι καταγγέλλουν συγγενείς

«Παγίδευαν» τους ετοιμοθάνατους ηλικιωμένους και τους αποσπόσουν μεγάλες περιουσίες με αθέμιτους τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να «έβγαζε» λεφτά ο λεφτά ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών των θυμάτων.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση της ομογενούς Φράνσες Πέις από την Αυστραλία, που σύμφωνα με τη ανιψιά της, η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει ποτέ ενδιαφέρον για τη λειτουργία της ΜΚΟ ούτε είχε στηρίξει οικονομικά το έργο της.

Ωστόσο με ιδιόχειρο σημείωμα και χωρίς να έχει γίνει γνωστό στους συγγενείς της, η ηλικιωμένη γυναίκα άλλαξε προηγούμενη διαθήκη και άφησε την περιουσία της στην Κιβωτό.

Την ελληνική Δικαιοσύνη απασχολεί και η υπόθεση της Μαρίας Τραμπίδου, η οποία απεβίωσε σε ηλικία μόλις 52 ετών έπειτα από πολυετή ασθένεια. Δύο μήνες πριν από τον θάνατό της συνέταξε τη διαθήκη της, στην οποία ανέφερε ότι αποκληρώνει την κόρη της, επειδή τη χτυπούσε και της φερόταν βίαια και ως εκ τούτου άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της, δηλαδή δύο σπίτια, αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα, στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η κόρη της θανούσης υποστηρίζει ότι «η μητέρα μου υπέγραψε τη διαθήκη χωρίς να έχει καμία συνείδηση και κατανόηση περί των ισχυρισμών που αναφέρονται σ’ αυτή και σίγουρα χωρίς δική της πρωτοβουλία».

Έπεσαν στην παγίδα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», η δικηγόρος των οικογενειών δήλωσε πως «οι πελάτες μου νιώθουν αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι το δίκιο θα φανεί. Δυστυχώς, οι ίδιοι και οι οικείοι τους έπεσαν θύματα σε μια οικονομική παγίδα που σκοπό είχε το παράνομο όφελος και περιβάλλονταν από το προσωπείο της φιλανθρωπίας και της αγάπης».

Την ίδια ώρα, το θέμα των χρημάτων τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου στη δομή του Κολωνού ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Η πρεσβυτέρα, λίγες ημέρες αφού οι καταγγελίες σε βάρος του ιδρυτή της οργάνωσης είδαν το φως της δημοσιότητας, απέσυρε από θυρίδα της Κιβωτού του Κόσμου 347.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα που προέρχονταν από δωρεές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρεσβυτέρα προέβη σε αυτή την κίνηση έπειτα από εντολή στελέχους του υπoυργείου Εργασίας προκειμένου να τα παραδώσει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια οικονομικού ελέγχου σε χρηματοκιβώτιο μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ η πρεσβυτέρα φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι τα είχε για να τα μετρήσει.

https://creta24.gr/kivotos-kosmoy-oi-klironomies-poy-eginan-dorees-ti-kataggelloyn-syggeneis/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button