Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατήρ Αντώνιος επιχείρησε να με χρηματίσει» λέει αυτόπτης μάρτυρας κακοποίησης

Απόπειρα χρηματισμού του από τον πατέρα Αντώνιο κατήγγειλε 17χρονος που φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης για την οποία έχει κάνει καταγγελία 19χρονος, σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.  

Ο 17χρονος κατέθεσε την Πέμπτη στις αρχές και σύμφωνα με το Open επιβεβαίωσε την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου σήμερα, στη δομή της

οργάνωσης στη Χίο. Επιπλέον, ο 17χρονος δήλωσε στο Open ότι ο πατέρας Αντώνιος επιχείρησε να τον χρηματίσει. 

«Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε και επιχείρησε να με χρηματίσει, για να μην μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ, για να ξεχάσω όσα είδα», δήλωσε σύμφωνα με το Open. 

«Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και βρήκε τώρα τη δύναμη να τον καταγγείλει», συμπλήρωσε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό. 

Μαρτυρία ατόμου που φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ασέλγειας πρόβαλε και ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. «Όταν έφτασα έξω από το δωμάτιο, κρατώντας τον δίσκο, αφηρημένος όπως ήμουν δεν χτύπησα, απλώς άνοιξα την πόρτα. Την έκλεισα γρήγορα», δήλωσε φιλοξενούμενος σε δομή της Χίου, αναφερόμενος σε περιστατικό που φέρεται να έγινε πέρυσι τον Αύγουστο. 

«Στο κρεβάτι του δωματίου αντίκρισα ξαπλωμένο και ημίγυμνο έναν 17χρονο φίλο μου, που μου είχε εκμυστηρευθεί ότι βίωνε αντίστοιχα περιστατικά. Όρθιο από πάνω του και επιδιδόμενο εκείνη τη στιγμή σε σεξουαλική πράξη με τον 17χρονο ήταν ένα από τα στελέχη. “Το είδες” μου είπε ο 17χρονος την επόμενη ημέρα, “ότι δεν είμαι τρελός”», συμπλήρωσε. 

Παρέμβαση Ιερώνυμου, σύσκεψη στο Μαξίμου

Οι αρχές διερευνούν τρεις καταγγελίες για περιστατικά ασέλγεια και τέσσερις για ξυλοδαρμούς, σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο, τη Χίο, τα Ιωάννινα, την Αθήνα και την Καλαμάτα. 

Στο μεταξύ, παρέμβαση για την υπόθεση έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ αύριο θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή για τη διενέργεια «κανονικών ανακρίσεων», ενώ με απόφασή του επέβαλε απαγόρευση ιεροπραξιών στον πατέρα Αντώνιο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά στη σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στο επίκεντρο θα μπει το πλαίσιο λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη. 

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-o-patir-antonios-epiheirise-na-me-hrimatisei-leei-aytoptis-martyras

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button