Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην μέλος του ΔΣ μιλά για δεκάδες ακίνητα – Αποκαλύψεις για θυρίδες και εκατομμύρια

Με φόντο τις σοβαρότατες καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, ξεκινά σήμερα η παράλληλη έρευνα ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά τη δομής, που διαχειριζόταν δωρεές εκατομμυρίων ευρώ και με ετήσιο πλεόνασμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, φρόντιζε να ζητά μέσω social media οικονομική βοήθεια για πληρωμές λογαριασμών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή άδειασε, βιαστικά, περιεχόμενα μιας θυρίδας της «Κιβωτού» σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα. Το περιεχόμενο της θυρίδας να παραμένει άγνωστο, η πρεβυτέρα φέρεται να ενημέρωσε άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει άλλη θυρίδα. Σε λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να είχαν κατατεθεί περί τα 2.000.000 ευρώ.

«Σπάει» τη σιωπή του πρώην μέλος του Δ.Σ

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος εργαζόταν στην ΜΚΟ περίπου έξι χρόνια, ξεκινώντας ως προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Σύντομα όμως του ζητήθηκε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ακινήτων, επειδή είχαν αυξηθεί πολύ οι δωρεές ακινήτων την τελευταία χρονιά και ο ίδιος είχε γνώσεις συμβούλου.

«Μιλάμε για τα ακίνητα που προέρχονταν από δωρεές και ήθελαν έναν άνθρωπο να είναι υπεύθυνος να ασχολείται και με τα συνεργεία των επισκευών με τις αντίστοιχες τακτοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις», λέει χαρακτηριστικά,

«Τον αριθμό (σ.σ. των ακινήτων) δεν μπορώ να τον κατονομάσω εάν ήταν 30, 50, ή 60. Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην «Κιβωτό» και η «Κιβωτός» τα διαχειρίζεται, είτε βάζοντας οικογένειες, είτε ενοικιάζοντάς τα, ή είναι προς τακτοποίηση γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δωρεών», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Για τον 19χρονο που έκανε καταγγελία για ασέλγεια, είπε: «Τον γνώριζα (σ.σ. τον 19χρονο), ήταν από μικρός στην Κιβωτό. Ανακατευόταν και στην ομάδα του μπάσκετ, στις μικρές κατηγορίες. Τον έβλεπα και που έπαιζε και που κυκλοφορούσε μέσα στην “Κιβωτό”. Εγώ δεν έχω, ειδικά για τον συγκεκριμένο, να του προσάψω κάτι που να μου προξένησε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια».

Μόνο την περίοδο 2017–2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν τα 27,7 εκατ. ευρώ. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να ανήκε κατά 50% στην πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ενώ το υπόλοιπο 50% ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατρός Αντώνιου.

Οι δύο γυναίκες φέρεται να ήταν οι μόνες που μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς.

Διόρισε τρεις δικηγόρους ο π. Αντώνιος

Με καταγγελίες παρενόχλησης να βαραίνουν τον ίδιο, ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη επιλέξει δικηγόρους, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Ο πατήρ Αντώνιος φιλοξενείται σε σπίτι στελέχους της δομής, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον διαψεύδει τις καταγγελίες πρώην τροφίμων της Κιβωτού. 

Κι άλλη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Μια νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού από την Κιβωτό του Κόσμουη τρίτη που τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών, εξετάζουν εξονυχιστικά οι εισαγγελείς Ανηλίκων.

Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

Μιλούν μάρτυρες

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν λάβει καταθέσεις από περίπου 12 μάρτυρες.

Χθες, την πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ.

Έτσι θα δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίησή τους, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπίσει στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-spaei-ti-siopi-toy-proin-melos-toy-ds-apokalypseis-gia-thyrides

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button