Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία Ανηλίκων οι καταγγελίες- «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» λένε πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Η Εισαγγελία Ανηλίκων αναλαμβάνει την εποπτεία της έρευνας για την Κιβωτό του Κόσμου, μετά και τις τελευταίες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, ασέλγεια και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, σχετικά με την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια του ίδιου και δύο ακόμα ατόμων, ενός ενήλικου και ενός ανήλικου, από άτομα στη δομή.

Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του πως ένας φίλος του τού εκμυστηρεύθηκε ότι δύο άτομα, τα οποία κατονόμασε, τον χτυπούσαν με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του, μέχρι που μάτωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, παιδιά που είχαν μεταφερθεί από τη δομή Καλαμάτας επί έναν μήνα ήταν κλειδωμένα στα δωμάτιά τους και άνθρωποι της δομής τα χτυπούσαν καθημερινά. Όλα αυτά σύμφωνα με τον ίδιο γινόταν ενώ ήταν παρών το στέλεχος της Κιβωτού, που καταγγέλλει ότι ασέλγησε πάνω του.

Ο πατήρ Αντώνιος, μίλησε χθες στην ΕΡΤ και έκανε λόγω για για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η σύζυγός του, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά να είναι υποκινούμενα.

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος.

»Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο». είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως «Αυτό που γνωρίζω πάρα πολύ καλά είναι ότι ξαφνικά, μετά από ένα έργο 25 χρόνων, μιλάει ο καθένας λες και είναι γεγονός όλα αυτά που συμβαίνουν, χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει γίνει έλεγχος».

Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα και πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου, εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη της της ίδιας αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου, «γιατί το θέμα πήρε φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε ξαφνικά χθες το μεσημέρι από τα κανάλια, μας έχει θορυβήσει πολύ». 

Δήλωσε βέβαιη πως πίσω από την όλη υπόθεση κρύβονται συμφέροντα ενώ είπε πως  «Φυσικά, θεωρούμε ότι τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότητα, να είναι υποκινούμενα από κάποιον». Τόνισε πως πρόκειται για «ψέματα και συκοφαντίες» πως «κανείς δεν μπορεί να τα αποδεχθεί». 

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τις τρεις περιπτώσεις ασέλγειας, των δύο ενήλικων και του ανήλικου, ενώ αναμένεται να καλέσει για κατάθεση 3-4 ακόμη παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στην Κιβωτό του Κόσμου και φέρονται να έχουν πέσει θύματα άγριου ξυλοδαρμού από εργαζόμενους στη δομή.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ/Πρώτο Θέμα

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-stin-eisaggelia-anilikon-oi-kataggelies-ehoyme-pesei-apo-ta-synnefa

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button