Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» τέσσερα πρόσωπα – Για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς σε 5 δομές

Τέσσερα πρόσωπα από την Κιβωτό του Κόσμου βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμό ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν στις δομές της.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι για την υπόθεση ερευνώνται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι της Κιβωτού για καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών σε 5 δομές της ΜΚΟ σε Αττική και Περιφέρεια.

Συνολικά, στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι το πρώτο πρόσωπο, που ερευνάται, είναι στέλεχος της ΜΚΟ εις βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών φιλοξενουμένων στη δομή. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές.

Από την άλλη, οι τρεις εργαζόμενοι φέρεται να είναι πρόσωπα στο στενό περιβάλλον του στελέχους της ΜΚΟ. Και οι τρεις ήταν παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό και μετά από χρόνια παρέμειναν σε αυτή ως εργαζόμενοι σε δομές.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι πρόκειται για άτομα που αναλάμβαναν καταστάσεις που αφορούσαν συμπεριφορές που θεωρούνταν εκτός κανόνες της Κιβωτού ή παραβατικές.

Κιβωτός του Κόσμου: Κατάθεση 19χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από τον πατέρα Αντώνιο

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή, καθώς δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας αποκαλύπτει ότι το πρόσωπο που κατήγγειλε ο 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Ο πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων.

Η απάντηση της Κιβωτού του Κόσμου

Ψευδή και συκοφαντική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Κιβωτός του Κόσμου την καταγγελία του 19χρονου που εμπλέκει τον πατέρα Αντώνιο, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε μήνυση.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει  το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-sto-mikroskopio-tessera-prosopa-gia-sexoyaliki-kakopoiisi-kai

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button