Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο «μικροσκόπιο»- Της τελευταίας 5ετίας

Στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν μπει δέκα μεγάλες δαπάνες της Κιβωτού του Κόσμου, για προμήθειες και εργασίες σε δομές.  

Πρόκειται για δαπάνες ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έγιναν την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για προμήθειες ή εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ή αν ήταν εικονικές, προκειμένου να «ξεπλυθούν» χρήματα που προέρχονταν από υπεξαίρεση, απιστία και φοροδιαφυγή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις δομές της οργάνωσης- και κυρίως στα κεντρικά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό- οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο παραστατικών για δαπάνες που αφορούν προμήθειες υλικών ή εργασίες

Σε πρώτη φάση, οι αστυνομικοί αντιπαραβάλουν τα φορολογικά στοιχεία με τα παραστατικά και εξετάζουν εάν έχουν πραγματοποιηθεί οι προμήθειες και οι εργασίες. Επίσης, περιμένουν τα στοιχεία παραστατικών από τους προμηθευτές και τα συνεργεία εργασιών που είχαν αναλάβει την υλοποίησή τους, προκειμένου να γίνει σύγκριση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιες από αυτές τις προμήθειες ή εργασίες είτε δεν έχουν γίνει, είτε είναι ημιτελείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Παράλληλα, γίνεται έρευνα στα παραστατικά μεγάλων χορηγιών της οργάνωσης, για να διαπιστωθεί εάν τυχόν κάποιες από αυτές ήταν εικονικές. Οι δύο παράλληλες έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματά τους θα διαβιβαστούν στους οικονομικούς εισαγγελείς, που θα κρίνουν αν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα. 

Υπενθυμίζεται πως η παραγγελία του εισαγγελέα προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για προκαταρκτική έρευνα αφορούσε τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας και της υπεξαίρεσης. 

πηγή: lifo

now/greece/kibotos-toy-kosmoy-10-megales-dapanes-sto-mikroskopio-tis-teleytaias-5etias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button