Ελλάδα

Κουτσούμπας: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε»

Στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο για τα Τέμπη έδωσε το «παρών» ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο.

Και προσέθεσε πως «είναι μεγάλες, αισιόδοξες, μεγαλειώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών κοινοτήτων, άλλων λαϊκών οργανώσεων, μαζικών οργανώσεων και φορέων του λαού μας. Συνεχίζουμε!».

Να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αποχώρησε για λίγο από το συλλαλητήριο και πήγε στη Βουλή, για να ολοκληρώσει την παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και, στη συνέχεια, επέστρεψε στην συγκέντρωση.

«Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει στο κόκκαλο»

Ο κ. Κουτσούμπας, στην παρέμβασή του στη Βουλή, μίλησε αρχικά για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και τόνισε ότι «το μαχαίρι πρέπει να φθάσει στο κόκκαλο, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να μην υπάρξει άλλο παιδί, που δεν θα απαντήσει στο μήνυμα της μητέρας, ‘στείλε όταν φθάσεις’».

«Ό,τι και να κάνετε εσείς της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και αν προσπαθείτε – με μοιρασμένους ρόλους με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα – για να στρέψετε τη συζήτηση αποκλειστικά στις υπαρκτές ευθύνες ενός σταθμάρχη και στο αν αυτός ήταν ή δεν ήταν ρουσφέτι, η αλήθεια – και σε αυτή την περίπτωση – δεν κρύβεται με τίποτα», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Και προσέθεσε: «Ούτε ο κουραστικός και αποκρουστικός τσακωμός σας αυτές τις μέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, κύριοι της ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, για το πότε ‘κόλλησε και πότε ξεκόλλησε’ η κάθε σύμβαση, μπορεί να πείσει κανέναν.

»Όλοι σας, δηλαδή, λέτε ότι τα κάνατε περίπου σωστά, οι εργολάβοι έφαγαν και ξαναέφαγαν, αλλά το αποτέλεσμα, αυτό που έμαθε όλος ο κόσμος με τον πιο τραγικό τρόπο, είναι ότι εν έτει 2023, στην εποχή της ψηφιοποίησης, τα τρένα πηγαίνουν στα κουτουρού και με προφορικές οδηγίες από τον ασύρματο, λες και είμαστε στην εποχή του Τρικούπη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικοί – και τα τρένα χειροκίνητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να τους χαίρεστε τους επενδυτές σας»

«Να τους χαίρεστε τους επενδυτές σας!», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Και εσείς κύριοι της κυβέρνησης και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ, για να τους χαρίζετε μετά, όλοι σας, 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ως επιδότηση για τις δήθεν άγονες γραμμές! Τι ειρωνεία. Άγονη γραμμή, ονομάσατε και την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη!», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλήθεια, αυτό δεν είναι αρκετά σοβαρό σκάνδαλο, για να απασχολήσει τη μεταξύ σας αντιπαράθεση, όπως τόσα και τόσα άλλα; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα. Τσίπα δεν έχετε!», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Ένοχοι λοιπόν είστε όλοι σας: Όλες οι κυβερνήσεις. Και μην παριστάνετε τους ανήξερους. Σας θυμίζω ορισμένους μόνο σημαντικούς σταθμούς της διακυβέρνησης όλων σας, γιατί ορισμένοι μιλάτε λες και έχετε πάθει αμνησία.

«Είστε όλοι ένοχοι: ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

«Έχουμε και λέμε λοιπόν», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων.

– »Το 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπάει τον ΟΣΕ σε κομμάτια, για να παραδοθούν τα πιο κερδοφόρα στον ‘επενδυτή’ και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού μας. Τι έγινε στην πορεία;

– »Αποσυνδέθηκε το τρένο από τις ράγες, δηλαδή αποσυνδέθηκε η διαχείριση των τρένων από τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου. Και αν δείτε τη συζήτηση που έγινε στην Ισπανία μετά από ένα μεγάλο δυστύχημα, η αιτία είπαν εκεί είναι ακριβώς αυτή.

– »Το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραχώρησε σε ιταλική εταιρεία αντί 45 εκατ. ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το χρέος του ΟΣΕ πέρασε στο κράτος, εργαζόμενοι στο όνομα της λεγόμενης ‘εξυγίανσης’ μετακινήθηκαν.

– «Το 2019 ολοκληρώνεται η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με άλλα 22 εκατ. ευρώ. Όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζετε το πακέτο οδηγιών της ΕΕ για πλήρη ‘απελευθέρωση’ των σιδηροδρομικών μεταφορών.

»Ένοχο είναι λοιπόν, το σάπιο αστικό κράτος σας με τις περικοπές και τις υποχρηματοδοτήσεις, ένοχη είναι η ιταλική εταιρεία, που ήταν κρατικό μονοπώλιο, αλλά χρεοκόπησε, και αυτή μας έφεραν εδώ ως επενδύσεις οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διάφοροι εργολάβοι που τσέπωναν τα εκατομμύρια και δεν προχωρούσαν τα απαραίτητα έργα.

»Και επειδή, όλοι αυτές τις μέρες, προσπαθείτε να βγάλετε λάδι την ΕΕ και την πολιτική σας φυσικά, σας λέμε λοιπόν ότι αυτή η εγκληματική πολιτική της ΕΕ δεν κάνει εξαιρέσεις: Στην ΕΕ το 2021, μόνο σε ένα χρόνο, καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 636 νεκρούς και 513 τραυματίες, εκ των οποίων τα 97 αφορούσαν συγκρούσεις τρένων.

»Το είπαμε, θα το ξαναπούμε, θα επιμένουμε: Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο!

»Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοιο έγκλημα! Να μην υπάρξει άλλο παιδί στον 21ο αιώνα που, στο μήνυμα της μητέρας του, ‘στείλε όταν φτάσεις’, δεν θα απαντήσει…», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

πηγή: creta24

koytsoympas-den-ftaiei-kakia-ora-oyte-kakia-chora-ftaine-osoi-kyvernisan-kyvernane/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button