Ελλάδα

Κρήτη: Ανήλικη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμών, σε ηλικία 12 ετών

Θύμα βιασμών από ανηλίκους, όταν η ίδια ήταν 12 ετών, κατήγγειλε ότι έπεσε ένα κορίτσι από την Ιεράπετρα της Κρήτης. 

Η υπόθεση ερευνάται από τις αρχές, ενώ σε αυτή φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα αγόρια. Οι βιασμοί που κατήγγειλε η ανήλικη φέρεται να συνέβησαν το καλοκαίρι του 2020, όταν το κορίτσι ήταν μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου

Αρχικά, η ανήλικη βιάστηκε από μαθητή της Α’ Λυκείου, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η μητέρα του κοριτσιού μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι. Μετά το σχόλασμα, το αγόρι φέρεται να παρέσυρε την ανήλικη σε ένα γιαπί με ένα πρόσχημα και εκεί τη βίασε. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές, που δεν έκαναν κάτι για να αποτρέψουν τη φριχτή πράξη. Λίγο καιρό αργότερα, το τότε 12χρονο κορίτσι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ομαδικού βιασμού, από τρία άτομα, σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα της. 

Νοσηλεύτηκε με βαριά κατάθλιψη 

Η ανήλικη δεν μίλησε στους γονείς της για τα όσα βίωσε, ούτε σε φίλους της, δήλωσε η μητέρα της, ενώ δεχόταν απειλές. 

«Το 2021 άρχισε να έχει κατάθλιψη. Δεν είχε όρεξη για διάβασμα, γυρνούσε από το σχολείο, κουκουλωνόταν με την κουβέρτα. Έπαψε να έχει παρέες, ήθελε να βγαίνει μόνο μαζί μου», δήλωσε η μητέρα της. 

Στις αρχές του 2022, η ψυχολόγος που παρακολουθούσε την ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της ότι πρέπει να την πάνε επειγόντως σε δημόσιο νοσοκομείο, επειδή το παιδί αυτοτραυματιζόταν και είχε αυτοκτονικές τάσεις. 

«Από τον Ιανουάριο του 2022 και σχεδόν μέχρι τον Ιούνιο το παιδί νοσηλευόταν στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ με πολύ άσχημη κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις, απόπειρες μέσα στο νοσοκομείο, απόπειρες κατά τα εξιτήριά της», περιέγραψε η μητέρα της. 

Μάλιστα, συμπλήρωσε, το παιδί δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν κακοποίηση αυτό που της συνέβη. «Ο γιατρός μαζί με άλλες νοσηλευόμενες κοπέλες με παρόμοιες εμπειρίες την έπεισαν να καταθέσει στην ανακρίτρια, της είπαν θα της συμπαρασταθούν, ένιωσε ότι δεν θα είναι μόνη», εξήγησε η μητέρα της. 

Έτσι, η ανήλικη κατέθεσε στην ανακρίτρια, ενώ η δικογραφία πήγε πρόσφατα στο ΑΤ Ιεράπετρας και κλήθηκαν να καταθέσουν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στους βιασμούς. Στο μεταξύ, η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει, γιατί «το παιδί δεν μπορούσε να ζήσει στην Ιεράπετρα», δήλωσε η μητέρα της. 

πηγή: lifo

now/greece/kriti-aniliki-katiggeile-oti-epese-thyma-biasmon-se-ilikia-12-eton

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button