Ελλάδα

Κρίσιμες ώρες για τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας

Ο δικηγόρος του Λάζαρου Λασκαρίδη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τον σοβαρό τραυματισμό του μετά την πτώση του από μπαλκόνι στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Καλλιθέα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν στο κτήριο της βιβλιοθήκης, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση.

Εκεί, στηρίχτηκε σε ένα κάγκελο που υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να φέρει τραύματα επίσης, στον θώρακα, στον αυχένα, στη σπονδυλική στήλη, αλλά και στα πλευρά.

Από την πρώτη στιγμή που ο Λάζαρος Λασκαρίδης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί των διασωλήνωσαν και προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή ο κ. Λασκαρίδης παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να παρακολουθούν συνεχώς την πορεία της υγείας του.

Δικογραφία και μηνυτήρια αναφορά για το ατύχημα του Λάζαρου Λασκαρίδη

Μετά το ατύχημα στη βιβλιοθήκη η αστυνομία ενημερώθηκε μετά από κάποιες ώρες, με την ΕΛΑΣ να πηγαίνει στο σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και να βγάζει φωτογραφίες. Οι Αρχές μίλησαν με τον υπεύθυνο του δήμου για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε συνεργασία με την Εισαγγελία για το ατύχημα.

Παράλληλα, ο δικηγόρος Δημήτριος Μπόλης που εκπροσωπεί τον Λάζαρο Λασκαρίδη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αναφέρει: «Την 27 Απριλίου 2023, περί τις 18:00, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καλλιθέας, έλαβε χώρα σοβαρότατος τραυματισμός του αδελφικού μου φίλου, Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος πέραν των άλλων, υπέστη και σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Δημήτριου Μπόλη: «Σύμφωνα με το σύνολο των δημοσιευμάτων των ηλεκτρονικών ειδησεογραφικών μέσων κυρίως, ο βαρύτατος τραυματισμός του Λ. Λασκαρίδη προκλήθηκε όταν υποχώρησε κάγκελο στο οποίο ακουμπούσε σε μπαλκόνι του ισογείου της Δημοτικής βιβλιοθήκης, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χώρο του υπογείου του ως άνω κτίσματος, από ύψος 3 μέτρων περίπου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακος.Ενδεικτικά, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος kallitheaonline, επί λέξει αναφέρει: “Όπως αποκαλύπτει σήμερα το kallitheaonline, με εικόνες από το σημείο της πτώσης του Λάζαρου Λασκαρίδη το κάγκελο από τη μια άκρη έως την άλλη είναι σάπιο. Μάλιστα μόλις που στηρίζεται στον τοίχο. Μπορεί κανείς να δει καθαρά πως στο σημείο που ο Λάζαρος Λασκαρίδης ίσα που ακούμπησε το κάγκελο έχει σπάσει και λυγίσει σε δύο σημεία”.

Επειδή εκ των ως άνω συνάγονται ποινικές ευθύνες για τον σοβαρότατο τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη. Επειδή θα έδει οι ευθύνες αυτές διερευνηθούν και να προσωποποιηθούν.

Επειδή φρονώ ότι υπάρχει κατεπείγον λόγος ώστε αρμόδιο κλιμάκιο του αρμοδίου Πολεοδομικού Γραφείου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο στον οποίον προκλήθηκε ο βαρύτατος τραυματισμός του Λ. Λασκαρίδη και δη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, ώστε να διερευνηθούν και καταγραφούν τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που είχαν αιτιώδη συνάφεια με τον τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη.

Επειδή δημοσιεύματα αναφέρονται ακόμη και σε προσπάθεια συσκοτίσεως των αιτιών του τραγικού ατυχήματος. Επειδή έχω χρέος να σας γνωστοποιήσω τα ως άνω γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

Επειδή φρονώ ότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη αφενός να διεξαχθεί άμεσα αστυνομική προανάκριση, η οποία αγνοώ αν ήδη έχει εκκινήσει, δοθέντος ότι αποτελεί υποχρέωση των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.

Επειδή φρονώ ότι Σεις κ. Εισαγγελεύ θα πρέπει άμεσα να δώσετε με σχετικές εντολές σας τις κατευθυντήριες γραμμές για την άμεση και αποτελεσματική διενέργεια της αστυνομικής προανακρίσεως.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα βάσιμα και αληθή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας ενημερώνω κ. Εισαγγελεύ για τα διαδραματισθέντα γεγονότα που αφορούν στον σοβαρότατο τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη, ο οποίος έλαβε χώρα την 27 Απριλίου 2023 και περί τις 18.00, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας, έτι δε αιτούμαι όπως διενεργήσετε τις καθ’ Υμάς δέουσες ενέργειες, ίνα αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον ανήκουν, για την ως άνω πράξη του σοβαρότατου τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί αυτοψία του αρμοδίου Πολεοδομικού γραφείου στο χώρο του συμβάντος, αφού από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκύπτει η ύπαρξη επικίνδυνων κατασκευών (σκουριασμένα κάγκελα που υποχώρησαν) που παραβιάζουν τους πολεοδομικούς κανόνες και έχουν άμεση αιτιώδη συνάφεια με την πρόκλησή του τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη».

https://creta24.gr/krisimes-ores-ton-antidimarcho-kallitheas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button