Ελλάδα

Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη ή μερική εθνικοποίηση της Credit Suisse, εκτός της εξαγοράς της UBS Group AG, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

Το σενάριο της κρατικοποίησης αναμένεται να προωθηθεί από την κυβέρνηση της Ελβετίας στην περίπτωση που ναυαγήσει οριστικά η προοπτική πώλησης της στην ελβετική τράπεζα UBS.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UBS προσέφερε έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Credit Suisse όμως, με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μετόχου της, απορρίπτει αυτήν την προσφορά, την οποία θεωρεί πολύ χαμηλή και βλαπτική για τους μετόχους και τους υπαλλήλους που έχουν μετοχές.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η UBS προσφέρει τιμή 0,25 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στο 1,86 ελβετικό φράγκο.

Η πρόταση, επομένως, αποτιμά την Credit Suisse περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την χρηματιστηριακή αξία της την Παρασκευή.

πηγή: creta24

kratikopoiisi-tis-credit-suisse-exetazei-elvetiki-kyvernisi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button