Ελλάδα

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την εξόδιο ακολουθία

Όσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότερα μέλη βασιλικών οικογενειών ανακοινώνουν πως θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και αυτό αναβαθμίζει τα μέτρα της αστυνομίας. Παράλληλα, έχει οριστεί και το τελετουργικό και το πώς θα γίνει η διαδικασία από το λαϊκό προσκύνημα μέχρι την ταφή του, με την οικογένεια να προχωράει σε νέα ανακοίνωση.

Σε αυτή τονίζεται πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00 της προσεχούς Δευτέρας και διευκρινίζεται πως από τις 6 έως τις 10:30 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

  • ‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
  • AXION HELLAS
  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA»

Οι προσκεκλημένοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN , οι προσκεκλημένοι θα είναι 183-187 άτομα. Αυτοί και μόνο θα μπουν μέσα στη Μητρόπολη.

Όταν ολοκληρωθεί η νεκρώσιμη ακολουθία, όλοι οι επίσημοι θα μετακινηθούν είτε με τις δικές τους συνοδείες αν πρόκειται για βασιλείς όμως θα χρησιμοποιηθούν και βαν. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί την τελευταία στιγμή.

Όταν θα φτάσει η πομπή στο Τατόι, θα τελεστεί τρισάγιο μέσα στην εκκλησία που υπάρχει στο χώρο και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η διαδικασία του ενταφιασμού.

Εκείνη τη στιγμή έχει ζητηθεί να μην υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη ενώ και δεν θα πετάξουν ούτε drone πάνω από το σημείο του ενταφιασμό. Για αυτό το λόγο η Ελληνική Αστυνομία έχει σκοπό μέσα στα μέτρα της να βάλει και τα μέτρα αντί drone για το κομμάτι που έχει να κάνει με το Τατόι και την ταφή.

Όσον αφορά τα υψηλά πρόσωπα που θα φτάσουν στη χώρα μας, ήδη η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πως το απόγευμα της Κυριακής θα φτάσει ο βασιλιάς της Ισπανίας μαζί με την σύζυγό του και θα αναχωρήσει την Τρίτη.

Ακόμη, υπάρχει και η πληροφορία πως θα έρθει ακόμα και ο Χουάν Κάρλος, ο πατέρας του βασιλιά της Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια ζει στο Άμπου Ντάμπι.

Σήμερα έγιναν οι τελευταίες αυτοψίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στη Μητρόπολη όσο και στο Τατόι για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα ακολουθήσουν.

πηγή: creta24

konstantinos-glyxmpoyrgk-anakoinosi-tis-oikogeneias-tin-exodio-akoloythia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button