Ελλάδα

Κόρινθος: Συνελήφθησαν τη στιγμή που θα πωλούσαν παράνομα αρχαία αντικείμενα

Τη στιγμή που τρεις άνδρες ήταν έτοιμοι να πουλήσουν αρχαία αντικείμενα σε περιοχή της Κορινθίας, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας με αποτέλεσμα να μπει τέλος στην παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 56 ετών και ένας 35χρονος Ρουμάνος, προσπάθησαν το μεσημέρι της Κυριακής να πουλήσουν σε προγραμματισμένο ραντεβού αρχαία αντικείμενα.

Στις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής αρχαία αντικείμενα: οκτώ πήλινες κοτυλίσκοι, επτά πήλινα αγγεία, πέντε πήλινα πινάκια, τρεις πήλινες λήκυθοι, πήλινα αντικείμενα (λύχνος, σκύφος, όστρακο, αμφορίσκος, δίσκος), πήλινα ειδώλια, οινοχόη, μολύβδινο και μεταλλικό αντικείμενο, 19 αρχαία νομίσματα, 17 νομίσματα ρωμαϊκών χρόνων και προτομή, ασπιδόμορφο εξάρτημα, διακοσμητικό αντικείμενο, δαχτυλίδι και 300 νομίσματα, τα οποία θα εξεταστούν από αρμόδια κλιμάκια για να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Κόρινθος: Τους έπιασαν τη στιγμή που θα πωλούσαν παράνομα αρχαία αντικείμενα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΛΑΣ

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: τρία πυροβόλα όπλα, αεροβόλο όπλο, φυσίγγια, ξίφος, 2 σπαθιά, 4 ραβδοσκόποι, ανιχνευτής μετάλλων, σκαπτικά εργαλεία και drone.

Τα κατασχεθέντα αρχαιολογικά αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση σε αρμόδιο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και του νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

https://www.lifo.gr/now/greece/korinthos-synelifthisan-ti-stigmi-poy-tha-poloysan-paranoma-arhaia-antikeimena

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button