Ελλάδα

Μάντζος: Αρκετή διαφήμιση έγινε στους υμνητές του Χίτλερ. Οι πολίτες να μη γοητεύονται από δήθεν αντισυστημικά κόμματα

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τη στάθμιση κόστους-οφέλους που γινόταν επί τόσα χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία. Τον Οκτώβριο του 2020, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και η Κ.Ο. μας στην οποία ήμουν διευθυντής είχε υποβάλει μία πρώτη βάση νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αντιμετωπιστεί το μόρφωμα αυτό.

Είχαμε, επίσης, επισημάνει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο και την ανάγκη για την πραγματική ηγεσία ως κριτήριο να τεθεί μέσα στο νόμο και να ανατεθεί η αρμοδιότητα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Χθες ήμασταν μόνοι μας ξανά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως απών και από τη νομοθετική πρωτοβουλία, αρνούμενος να βάλει πλάτη, αλλά και από τον Άρειο Πάγο. Χθες, στο υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας αναφερόταν μόνο το κόμμα Έλληνες. Το κόμμα ΕΑΝ διέφυγε της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας και τελικά εγκρίθηκε η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία».

Υπογράμμισε ότι στο υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το οποίο υπέγραψε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, «το κόμμα ΕΑΝ θα έπρεπε και αυτό να θεωρηθεί διάδοχο σχήμα, γιατί ο ίδιος ο επικεφαλής του έχει περιγράψει με άρτιο τρόπο τις διαδρομές και τις συνεννοήσεις με τα καταδικασμένα πρόσωπα της Χρυσής Αυγής. Εμείς επιμένουμε και το στοιχειοθετήσαμε στο υπόμνημά μας με σειρά ενδείξεων. Θεωρώ ότι, αν η ΝΔ είχε καταθέσει και εκείνη το υπόμνημά της με μία σειρά ενδείξεων, πιθανώς θα είχαμε μία άλλη απόφαση χθες. Αυτή είναι η εδραία πολιτική μας πεποίθηση».

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν δεύτερη ρύθμιση. Εμείς από τον Γενάρη είχαμε προβλέψει αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο. Και με την πραγματική ηγεσία, με την εισήγησή μας που ευτυχώς έγινε δεκτή, και για την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την εισήγησή μας που δυστυχώς δεν έγινε δεκτή», επεσήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Εκτίμησε, παράλληλα, πως «αρκετή διαφήμιση, προώθηση και προβολή έγινε σε αυτά τα κομματικά μορφώματα. Από εδώ και πέρα, το λόγο τον έχουν οι πολίτες. Θα πρέπει οι πολίτες να μην ελκύονται και να μη γοητεύονται από δήθεν αντισυστημικά μηνύματα δήθεν αντισυστημικών κομμάτων.

Δεν είναι αντισυστημικό να στηρίζεις τους υμνητές του Χίτλερ, τους φονιάδες του Φύσσα και των μεταναστών. Αντισυστημικό είναι να ρίχνεις μία ψήφο η οποία κατευθύνεται σε κόμματα και προγράμματα τα οποία θέλουν πραγματικά να αλλάξουν το σύστημα. Γιατί αυτά τα ακραία μορφώματα, τελικά, στηρίζουν και προϋποθέτουν ένα σύστημα εις βάρος των πολλών» και κατέληξε:

«Εμείς είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού, το οποίο επιδιώκει -μέσα από το πρόγραμμά του- να συγκρουστεί με κατεστημένα που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να γίνεται ξανά μία ισχυρή και δίκαιη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό είναι αντισυστημικός ρεαλισμός».

https://creta24.gr/mantzos-arketi-diafimisi-egine-stoys-ymnites-chitler-oi-polites-na-mi-goiteyontai-dithen-antisystimika-kommata/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button