Ελλάδα

Μάντζος: «Να μην επιτρέψουμε στο φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει στη χώρα μας»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο ήταν το βράδυ της Τρίτης (17/01) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το φλέγον ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για ένα «κομματικό κέλυφος μίας εγκληματικής οργάνωσης, που προσβάλλει τον κοινοβουλευτισμό, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες μας», τονίζοντας πως «το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε είναι να μην επιτρέψουμε στο φάντασμα του νεοναζισμού και του φασισμού, να επιστρέψει πάνω από τη χώρα μας. Να μην επιτρέψουμε στον διάδοχο της Χρυσής Αυγής να ξαναμπεί στη Βουλή».

Χαρακτήρισε το εγχείρημα αυτό «απαιτητική άσκηση, που χρειάζεται πολλή προσοχή, λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερη τεχνική και νομική επάρκεια. Είμαστε θετικοί επί της αρχής σε μία τέτοια πρωτοβουλία, όμως θα είμαστε και ένα βήμα μπροστά με παρατηρήσεις επί των διατάξεων που θα κατατεθούν στον κρίσιμο χρόνο».

«Ο κρίσιμος χρόνος δεν θα έπρεπε να είναι ο σημερινός. Δεν γίνεται να ζούμε σε μια πόλη όπου το πρόσωπο ενός καταδικασμένου μέλους εγκληματικής οργάνωσης φιγουράρει σε αυτοκόλλητα στα φανάρια και σε τρικάκια στους δρόμους. Δεν θα έπρεπε να έχει μείνει η κυβέρνηση αμέτοχη σε αυτό το φαινόμενο: να είναι σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική καμπάνια μιας εγκληματικής οργάνωσης μέσα από τις ελληνικές φυλακές. Θα έπρεπε να δράσει εγκαίρως», σημείωσε ο Δ. Μάντζος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι με τα νομοθετικά εργαλεία διαφυλάσσεται ο κοινοβουλευτισμός, ωστόσο «η ιδεολογία του φασισμού νικιέται εκεί έξω, στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, σε όλους τους πνεύμονες της κοινωνικής ζωής, στα ΜΜΕ, στο δημόσιο διάλογο. Έτσι μόνο θα εμπνεύσουμε και τη νέα γενιά, που δοκιμάζεται από την οικονομική δυσπραγία, από την ανεργία, από την έλλειψη προοπτικής, να συμμετέχει ενεργά, θετικά, με προτάσεις. Τη δημοκρατία κανείς δεν δικαιούται να την απειλεί και να την πληγώνει. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε και να την ενισχύουμε».

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έκανε τίποτα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε ότι «την επόμενη κιόλας ημέρα της καταδίκης τον Οκτώβρη 2020, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε πρόταση για το κώλυμα εκλογιμότητας και την απαγόρευση ανακήρυξης των κομμάτων που θα έρθουν ως διάδοχα σχήματα της Χρυσής Αυγής».

Αναφορικά, στη συνέχεια, με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για μια «διαχρονικά και συστηματικά τοξική συμπεριφορά» και ξεκαθάρισε πως «όταν απευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, θα παίρνει και τη δέουσα απάντηση. Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ η «πρόοδος» εξισώνεται με τον τοξικό λόγο του κ. Πολακη, για εμάς γίνεται ολοένα μεγαλύτερη η ανάγκη για πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση με ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Καλό μας κάνει, τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε που κάθε φορά με μεθοδικότητα και συστηματικότητα αποδεικνύει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν και στην εκφορά του δημοσίου λόγου και στις πολιτικές θέσεις και στη σοβαρότητα των πολιτικών κομμάτων. Έτσι μετριούνται τα πολιτικά κόμματα».

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «το κριτήριό μας για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας είναι η εντολή, που θα έχουμε στα χέρια μας. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας, με τρόπο ελκυστικό και κατανοητό. Εμείς έτσι βαδίζουμε. Μακριά από τα αφηγήματα και την επιστημονική φαντασία», ενώ εκτίμησε ότι «αν σας έλεγα πριν από έναν μήνα ότι μετά το σκάνδαλο της κ. Καϊλή θα είχαμε πέσει 0,7% θα με λέγατε τρελό και υπεραισιόδοξο. Εγώ αυτό βλέπω σήμερα».

Παράλληλα, σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τις εξελίξεις για τις παρακολουθήσεις, υποστηρίζοντας πως «είναι αξιέπαινο για τη ΝΔ ότι για πρώτη φορά κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες συνταγματολόγους. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους από το 1830».

Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε ότι «εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από την Κυβέρνηση ώστε να υπάρξει και νηφάλια τοποθέτηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν πρέπει σε αυτά τα ζητήματα, σε αυτήν ειδικά την κρίσιμη γεωστρατηγική συγκυρία, να επιτρέψουμε την κινδυνολογία και την αστοιχείωτη πολιτική αντιπαράθεση».

«Για εμάς, εθνική γραμμή και απέναντι στην ΕΕ και απέναντι στο ΝΑΤΟ είναι ότι δεν μπορεί κανείς εταίρος της χώρας μας να εξοπλίζει ούτε σφαίρα σε μία χώρα-διεθνή ταραξία. Το έχουμε πει και επίσημα με το ψήφισμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Σεπτέμβρη του 2020 για εμπάργκο των εξοπλισμών με εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

πηγή: creta24

mantzos-na-min-epitrepsoyme-fantasma-neonazismoy-na-epistrepsei-sti-chora-mas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button