Ελλάδα

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με χιόνια και σε χαμηλό υψόμετρο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου όπου αναμένεται νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο Μαρουσάκης ανέφερε πως από την επόμενη εβδομάδα ένα κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας.

«Θα δούμε και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Θα τα αναλύσουμε αύριο, με τα νέα προγνωστικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στη δυτική και βόρεια χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Bελτίωση το βράδυ και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

πηγή: lifo

now/greece/maroysakis-erhetai-nea-kakokairia-me-hionia-kai-se-hamilo-ypsometro

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button