Ελλάδα

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

«Δε θα δεχτώ κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό εάν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός ψηφίζει και για υποψήφιο πρωθυπουργό στις εκλογές πάντα συνέβαινε αυτό ποσό μάλλον τώρα!».

Και συνέχισε: «Εάν το αποτέλεσμα της ΝΔ είναι καλό, ο στόχος είναι πιο εύκολος αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω καμία εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει στις δεύτερες εκλογές».

Για την επενδυτική βαθμίδα

«Ο μόνος λόγος που δεν την έχουμε είναι οι εκλογές. Οι αγορές θέλουν ισχυρή διακυβέρνηση. Οι επενδυτές αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγαν. Θέλουμε να κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα;», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Οι έμμεσοι φόροι στοιχίζουν πολλά στον προϋπολογισμό. Εμείς επιστρέψαμε πολλά στην κοινωνία» είπε και προανήγγειλε μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μια μοναδα, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά, μέχρι το 2027 σκοπός είναι να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος, ενώ για τους έμμεσους φόρους είπε ότι κάποια στιγμή θα πέφτουν αλλά μόνο όταν θα πηγαίνει καλύτερα η οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, των συντάξεων, ενώ είπε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», ανέφερε.

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button