Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η απόφαση καταπέλτης των δικαστών για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς

Τους λόγους που οδήγησαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη φυλακή χωρίς ελαφρυντικό, για την γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, εξηγούν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το σκεπτικό των δικαστών για την γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, περιγράφει δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν, θέτοντας σε διαδρομή τον ασφυκτικό μηχανισμό, του οποίου είχε τον απόλυτο έλεγχο επί έξι συνεχόμενα λεπτά. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τέλεσης της ανθρωποκτόνου πράξης ο κατηγορούμενος είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει από αυτήν, πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί που θα τον απέτρεπαν από τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, παρότι αυτός είχε πλήρη συναίσθηση, λόγω της άμεσης σωματικής επαφής του με το θύμα και των ειδικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών που διέθετε».

Η απορριπτική κρίση των δικαστών στον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι έπραξε εν βρασμώ εκπορεύθηκε από το ότι «ακόμη κι αν θεωρηθούν βάσιμα τα πραγματικά περιστατικά, που ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του περί έντονου φραστικού επεισοδίου ανάμεσά τους, το συμβάν αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε τέτοια ένταση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έκρηξη ασυγκράτητων συναισθημάτων στον κατηγορούμενο, που να αποκλείουν την ήρεμη σκέψη αυτού».

Η απόφαση αναφέρει ότι μεταξύ της περί «συναισθηματικής έκρηξης» που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος και της δολοφονίας, δεν υπάρχει χρονική εγγύτητα. «Εκτός του ότι το επικαλούμενο συμβάν δεν παρουσιάζει τέτοια ένταση και σπουδαιότητα, που να αποκλείει την ήρεμη σκέψη, δεν υφίσταται χρονική εγγύτητα ανάμεσα στο φραστικό επεισόδιο και τον χρόνο θανάτου της Καρολάιν. Ειδικότερα, το φραστικό επεισόδιο φέρεται να συνέβη στη 01.30, ενώ η ανθρωποκτονία του θύματος τελέστηκε στις 04.30, δηλαδή δυόμισι και πλέον ώρες αργότερα, διάστημα που αποκλείει την αιφνίδια υπερδιέργερση συναισθήματος του δράστη».

«Η πάροδος των 2-3 λεπτών που χρειάστηκε στον κατηγορούμενο για την ανάκτηση της αυτοκυριαρχίας του και την άμεση κινητοποίησή του με τη διάπραξη πρωτοφανών ενεργειών συγκάλυψης του στυγερού εγκλήματος καταδεικνύει ότι ενήργησε με απόλυτη νηφαλιότητα και διαύγεια πνεύματος τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια τέλεσης της πράξης, με βάση λεπτομερώς προμελετημένο σχέδιο, αφού σε λιγότερο από 10 λεπτά από τη δολοφονία της συζύγου του προέβη στη δολοφονία του οικόσιτου σκύλου του».

Οι δικαστές είχαν αρνηθεί πλήρως τη χορήγηση ελαφρυντικού, κρίνοντας ότι «ο κατηγορούμενος είχε λευκό ποινικό μητρώο, πλην όμως από την απολογία του προέκυψε ότι αθέτησε συμβατική του υποχρέωση έναντι της συζύγου του μην ασκώντας υπέρ των συμφερόντων της τη διαχείριση της ατομικής περιουσίας»,

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι δικαστές σημειώνουν ότι Καρολάιν Κράουτς και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχαν αγοράσει οικόπεδο, με την Κάρολαιν να δίνει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, αλλά χωρίς να αποκτά κανένα εμπράγματο δικαίωμα επί αυτού.

«Σε κάθε περίπτωση οι περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις καταδεικνύουν την έλλειψη ενσυναίσθησης, την ψυχρότητα και την ιδιαίτερη σκληρότητα της προσωπικότητας του κατηγορουμένου, στοιχεία που μεγιστοποιούν την ποινική απαξία των πράξεών του, σε σχέση με τον μέσο όρο των παρεμφερών υποθέσεων. […] Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σκληρότητά του, την απουσία συντριβής του από την πρόκληση θανάτου της συζύγου του και του ζώου τους, την πρωτοφανή ψυχρότητα και μεθοδικότητα με την οποία προέβη στον σχεδιασμό και την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και την εργώδη προσπάθειά του να αποσείσει κάθε ίχνος ευθύνης για τις πράξεις του», καταλήγουν.

Μεταξύ άλλων το σκεπτικό, όπως μεταδίδει το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σημειώνει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε αποκόψει την Καρολάιν Κράουτς από το περιβάλλον της, θεωρώντας δεδομένη την παρουσία του στις συναναστροφές της. 

«Την απέκλεισε από την εξακολούθηση των σπουδών της αλλά και από την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, θεωρούσε δεδομένη και αυτονόητη την παρουσία του σε κάθε συναναστροφή της συζύγου του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε εκείνη αίσθημα διαρκούς ελέγχου των κινήσεών της», σημειώνει μεταξύ άλλων.

πηγή: lifo

now/greece/mpampis-anagnostopoylos-i-apofasi-katapeltis-ton-dikaston-gia-ti-gynaikoktonia-tis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button