Ελλάδα

Νέα Navtex για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Διευρύνεται το πεδίο ερευνών

Νέα NAVTEX εκδόθηκε στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά από την Κρήτη και την Πελοποννήσο σε συνεργασία με τη Μάλτα για έρευνες κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Με τη νέα Navtex με την οποία η Μάλτα αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνες στην περιοχή, δεσμεύεται μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση, από 27.000 σε 31.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Τη NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου SANCO SWIFT σε Κρήτη και Πελοπόννησο, εξέδωσε την Τρίτη με ταχείες διαδικασίες το Πολεμικό Ναυτικό. Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του ΠΝ.

Νέα Navtex για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο - Διευρύνεται το πεδίο ερευνών Facebook Twitter

Αυτή τη στιγμή το  SANCO SWIFT βρίσκεται δυτικά των Χανίων, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα εντοπισμού πλοίων Marine Traffic.

Νέα Navtex για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο - Διευρύνεται το πεδίο ερευνών Facebook Twitter

Οι γεωφυσικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς χειμερινούς μήνες με σκοπό την ελαχιστοποίηση τυχόν περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με τα αυστηρότερα και καλύτερα διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ). 

Και στα δύο οικόπεδα η πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας ανήκει στην ExxonMobil η οποία, ύστερα από την αποχώρηση της γαλλικής ΤotalEnergies, ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στην Hellenic Energy (ΕΛΠΕ).

πηγή: lifo

now/greece/nea-navtex-gia-toys-ydrogonanthrakes-se-kriti-kai-peloponniso-dieyrynetai-pedio-ereynon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button