Ελλάδα

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι τρεις ερωτήσεις που θέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους σιδηροδρόμους της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του κινήματος αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ορισμένες ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Όπως αναφέρεται σε στο κείμενο της ερώτησης: «Ακόμα και πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές, η Ελλάδα, σύμφωνα με τις δύο τελευταίες διετείς εκθέσεις (2022, 2020) για την Ασφάλεια και Διαλειτουργικότητα Σιδηροδρόμων στην ΕΕ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA), ήταν σταθερά πρώτη στο δείκτη θνησιμότητας ανά σιδηροδρομικά χιλιόμετρα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Ποιους λόγους επικαλέστηκε η Ελληνική κυβέρνηση για να αιτηθεί την τριετή καθυστέρηση;

2. Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ενώ η Ελλάδα έχει την υψηλότερη θνησιμότητα ανά σιδηροδρομικά χιλιόμετρα βάσει των εκθέσεων του ERA;

3. Τι έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια της τρέχουσας και της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, πότε έπρεπε να ολοκληρωθούν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή;»

πηγή: creta24

nikos-androylakis-oi-treis-erotiseis-poy-thetei-stin-eyropaiki-epitropi-toys-sidirodromoys-tis-elladas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button