Ελλάδα

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη στην Τουρκία στις 4 Απριλίου

Την Τουρκία θα επισκεφθεί στις 4 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ,  υπήρξε επιβεβαίωση του ταξιδιού του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η επιβεβαίωση του ταξιδιού ήρθε μια μέρα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το ακριβές πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού Άμυνας στην Τουρκία. Σίγουρο είναι μόνο πως θα επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Δεν είναι γνωστό αν θα επισκεφθεί και την Άγκυρα, ενώ είθισται κατά τις παρουσίες Ελλήνων υπουργών στην Τουρκία να πραγματοποιείται εθιμοτυπική επίσκεψη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Πάντως το ταξίδι Παναγιωτόπουλου θεωρείται ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της ύφεσης της ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της επιχειρούμενης επαναπροσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας μετά την προ μηνών δήλωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν «Μητσοτάκης γιοκ», ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τους σεισμούς.

Επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και προέβησαν σε αμοιβαία συμφωνία στήριξης των υποψηφιοτήτων των δύο χωρών σε ΟΗΕ και Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

https://www.lifo.gr/now/greece/nikos-panagiotopoylos-episkepsi-stin-toyrkia-stis-4-aprilioy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button