Ελλάδα

Οι εκτελεστές του Καραϊβάζ είχαν δολοφονήσει πυγμάχο στο Γαλάτσι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τις αποκαλύψεις σχετικά με την δράση των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ότι εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες δολοφονίες και ξέραμε για μια υπόθεση ενός ανθρώπου από τον χώρο της πυγμαχίας, του Κοντογιώργη, που είχε γίνει στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, τον Αύγουστο του 2021 λίγο μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ η ασφάλεια Αττικής δέχτηκε μια κλήση όπου ένα άτομο ανέφερε  ότι υπάρχει μια ομάδα δολοφόνων ενώ κατονόμασε τους 4 από τους 5 που έχει διαπιστωθεί ότι συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία για την δολοφονία Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την κλήση οι 4 επρόκειτο να σκοτώσουν τον πυγμάχο κάτι και που συνέβη.

«Θα τελειώσουν τον Κοντογιώργη είναι θέμα χρόνου» ανέφερε.

Αιτία μια ανθρωποκτονία στην μεταμόρφωση έξω από μια καντίνα. Φαίνεται ότι αυτή η καταγγελία και η δικογραφία να είχε παραπέσει και να μην είχε τύχει εκμετάλλευσης.

Σημειώνεται ότι ελέγχεται η συμμετοχή αυτών των δυο και άλλων σε άλλες 4 δικογραφίες.

Τα προφίλ των κατηγορουμένων

Δυο χρόνια μετά το έγκλημα οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών που φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στο μαφιόζικο χτύπημα. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Τα δύο αδέρφια είχαν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων. Το 2012 μάλιστα είχαν συλληφθεί για ληστεία σε περιοχή της Αττικής, με τους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν να τονίζουν πως στο τέλος αθωώθηκαν.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος, έχει διαπιστωθεί ότι 80 λεπτά μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ανεβάζει μαζί με ένα άτομο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία φωτογραφία στον Ασπρόπυργο μπροστά από ένα φορτηγό. Ενδεικτικό, όπως σχολιάζουν αστυνομικοί της Ασφάλειας, της βεβαιότητας που είχαν ότι κάνεις δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους «καθαρές» συσκευές κινητών τηλεφώνων και δύο αριθμούς σε στοιχεία άνδρα από το Μπαγκλαντές. Τα κινητά αυτά αγοράστηκαν λίγες ημέρες πριν το έγκλημα από κατάστημα στην Πανόρμου.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή. Με τις έρευνες των αρχών πλέον να προσανατολίζονται στον εντοπισμό και των άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην αποτρόπαια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

https://creta24.gr/oi-ektelestes-karaivaz-eichan-dolofonisei-pygmacho-galatsi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button