Ελλάδα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποιεί ξανά για ελλείψεις φαρμάκων

Νέες προειδοποιήσεις έκανε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής οι σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων εξακολουθούν να συνιστούν σοβαρή αιτία ταλαιπωρίας για φαρμακοποιούς και πολίτες εδώ και αρκετούς μήνες,

«Φάρμακα πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια φαρμακείων και να αναγκάζουν τους πολίτες να τηλεφωνούν σε φαρμακεία μήπως και ανακαλύψουν τα φάρμακά τους», αναφέρει.

Επιπλέον θέτει και το ζήτημα της αποκομιδής των ληγμένων φαρμάκων από τους ειδικούς κάδους του ΙΦΕΤ που έχουν τοποθετηθεί στα φαρμακεία, καθώς αυτή έχει σταματήσει, όπως τονίζει. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σημειώνει πως «οι κάδοι έχουν υπερχειλίσει και δεν μπορούν να δεχθούν άλλα φάρμακα για ανακύκλωση ή καταστροφή».

Αυτά τα δύο γεγονότα «αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και καλούνται οι αρμόδιοι και το υπουργείο Υγείας να παρέμβουν άμεσα για επίλυση του προβλήματος», τονίζει ο Σύλλογος.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου και μάλιστα στην πορεία ο ΕΟΦ προέβη σε διάθεση λίστας με εναλλακτικά φάρμακα ευρείας χρήσης που μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες. 

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων παυσίπονα, αντιπυρετικά, αποσυμφορητικά, αντισταμινικά και αντιβηχικά.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/o-farmakeytikos-syllogos-attikis-proeidopoiei-xana-gia-elleipseis-farmakon

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button