Ελλάδα

Πάνω από 300 φορές έχουν συλληφθεί τα μέλη της «μαφιόζικης» εγκληματικής οργάνωσης με τους αστυνομικούς

Περισσότερες από 300 φορές έχουν συλληφθεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., με τον αρχηγό τους να έχει συλληφθεί τουλάχιστον 15 φορές για παρόμοια αδικήματα με αυτά που κατηγορούνται τα 67 ονόματα που αναγράφονται στη δικογραφία, τα 5 εκ των οποίων ανήκουν σε αστυνομικούς.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η δικογραφία που σχηματίστηκε για την εγκληματική οργάνωση έχει 2.500 σελίδες με αδικήματα απάτης, σωματικής βλάβης, εκβιασμούς, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απόπειρες ανθρωποκτονιών και εμπόριο όπλων, με 67 ονόματα, ανάμεσά τους 5 αστυνομικοί και 90 θύματα.

Η εξάρθρωση και αποκάλυψη της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή αστυνομικών έγινε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και όπως αναφέρει το MEGA, σε αυτή συμμετείχαν και άλλοι επίορκοι αστυνομικοί από τμήματα του ανατολικού Αιγαίου, της Μεσσηνίας και της Αττικής.

Αυτοί ενημέρωναν τον «εγκέφαλο» για ενδεχόμενες έρευνες σε εξέλιξη αλλά και δικαστικές διαδικασίες εναντίον μελών του κυκλώματος και μάλιστα, το σημαντικότερο πόστο το είχε αστυνομικός μέσα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα, ο οποίος ενημέρωνε και για τις σχετικές έρευνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα καταγράφηκε να λέει ότι θα παρακρατήσει νομικό έγγραφο προκειμένου να μην παραδοθεί σε κατηγορούμενο, με στόχο το κώλυμα της υπόθεσης, αναφέρει το MEGA.

Η… Ρωσίδα

Σύμφωνα με την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, το κύκλωμα είχε πάρει 800.000 ευρώ από επιχειρηματία για υποτιθέμενες εργασίες σε Μητρόπολη, ενώ του έταξαν και δάνειο ύψους 1.200.000 € από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην δράση τους, και το εμπόριο όπλων και σφαιρών για καλάσνικοφ και ΑΚ-47. Μάλιστα, για να καλύψουν τα ίχνη τους, αναφερόμενοι στο εμπόριο σφαιρών, μιλούσαν «για ρούχα για τη 47χρονη Ρωσίδα».

https://creta24.gr/pano-300-fores-echoyn-syllifthei-ta-meli-tis-mafiozikis-egklimatikis-organosis-toys-astynomikoys/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button