Ελλάδα

Πάτρα: Ληστείες, όπλα και ναρκωτικά στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης – Τι βρέθηκε στις γιάφκες τους

Όπλα, εκρηκτικά και είδη μεταμφίεσης που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι σε ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ εντόπισε και κατέσχεσε η αστυνομία στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 8 σπίτια, εντοπίστηκαν 18 κιλά κάνναβης, δύο πιστόλια, περούκες για μεταμφιέσεις, 250 γραμμάρια C4, 90 δενδρύλια κάνναβης, υπολογιστές και ασύρματοι μέσω των οποίων φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά από μεγάλη επιχείρηση, συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ αυτών και ο γιος ενός εκ των καταδικασμένων για τρομοκρατία “στελεχών” της 17 Νοέμβρη

Έξι άνδρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αρχών. Δύο από τους επτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία στην Πάτρα, αποτελούν και τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Την δράση της ομάδας πρόδωσε το DNΑ που βρέθηκε σε μια μάσκα, η οποία βρέθηκε στο σημείο μετά από ληστεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει ήδη ταυτοποιηθεί το DNA ενός εκ των συλληφθέντων, το οποίο θεωρείται εκ των ηγετών της οργάνωσης. Η δράση τους οριοθετείται από τον Ιούλιο του 2020 ως και τα Χριστούγεννα του 2022 και περιλαμβάνει εμπλοκή σε τρεις ληστείες τραπεζών, ισάριθμες ληστείες σε καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, καθώς και σε ληστεία σε σούπερ μάρκετ. Είχαν πραγματοποιήσει επίσης χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους στην Πάτρα, ενώ για τις ληστείες έκλεβαν μηχανές.

 

πηγή: lifo

now/greece/patra-listeies-opla-kai-narkotika-sti-drasi-tis-egklimatikis-organosis-ti-brethike-stis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button