Ελλάδα

Πέδρο Ολάγια: «Αναπνέεις δακρυγόνα στο ίδιο το λίκνο της δημοκρατίας»- Ήταν στα επεισόδια στην Αθήνα

Στη σημερινή πορεία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, βρέθηκε ο Ισπανός ελληνιστής Πέδρο Ολάγια.

Ο Ισπανός ελληνιστής και συγγραφέας στηλίτευσε μέσα από την σελίδα του στο Facebook τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε φωτογραφία με τον ίδιο να φορά μάσκα και να κρατά μια συσκευασία χημικών CS μπροστά από το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών.

«Είναι ωραίο να διαδηλώνεις στην Αθήνα γιατί μπορείς να αναπνεύσεις τα δακρυγόνα CS στο ίδιο το λίκνο της δημοκρατίας», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας.

Η ανάρτησή του προκάλεσε αίσθηση με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κοινοποιούν την φωτογραφία του Ισπανού συγγραφέα και κάποιους να σχολιάζουν σκωπτικά ότι τουλάχιστον με βάση την αναγραφόμενη ημερομηνία, τα χημικά δεν είναι ληγμένα.

Σημειώνεται ότι Πέδρο Ολάγια αγάπησε την Ελλάδα και εντρύφησε τα τελευταία 30 χρόνια στον πολιτισμό και στην ιστορία της.

«Από την εποχή της εφηβείας μου, όταν είχε ήδη αρχίσει να με ενδιαφέρει ο πολιτισμός. Και, όποιος έχει ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, αναπόφευκτα συναντά μπροστά του την Ελλάδα. Ήρθα εδώ το 1984, σε ηλικία 18 ετών, μετοίκησα δέκα χρόνια μετά και είμαι μόνιμος κάτοικος σχεδόν 30 χρόνια πια», δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μετέωρη Ελλάδα», με θέμα την κληρονομιά και τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την άποψη της σύγχρονης Αθήνας, παρουσίασε το 2018 για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρόσφατη οπτικοακουστική εκδοχή αυτού του έργου, την οποία υπογράφει επίσης ο ίδιος.

 

πηγή: lifo

now/greece/pedro-olagia-anapneeis-dakrygona-sto-idio-likno-tis-dimokratias-itan-sta-epeisodia-stin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button