Ελλάδα

Πήλιο: Αρκούδα εισέβαλε σε μαντρί και έφαγε τα κουνέλια

Αρκούδα εισέβαλε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Πήλιο τον περασμένο μήνα και έφαγε τα κουνέλια που εκτρέφονταν. 

Ο κτηνοτρόφος εντόπισε την πόρτα σπασμένη και βρήκε ίχνη ότι είχε παραβιαστεί ο χώρος από κάποιο μεγάλο ζώο, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκαν πατημασιές της αρκούδας που έδειξαν τον «ένοχο». 

Πήλιο: Αρκούδα εισέβαλε σε μαντρί και έφαγε τα κουνέλια Facebook Twitter
Φωτ.: Ταχυδρόμος

«Στο μαντρί υπάρχουν μεγάλες νυχιές και δαγκωματιές» ανέφερε ο άνδρας, μιλώντας στον Ταχυδρόμο. 

Ενημέρωσε πως το ζώο έφαγε κουνελάκια λίγων ημερών, ενώ μόνο τρία κατάφεραν να σωθούν. Το μαντρί υπέστη και σοβαρές υλικές ζημιές. 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Γιάννης Τίρχας, ενημέρωσε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό. 

«Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχαμε παρόμοιο περιστατικό στην Άνω Κερασιά και στο Βένετο, όπου μία αρκούδα είχε κατασπαράξει μελίσσια. Έκτοτε δεν είχαμε κάποιο συμβάν, μέχρι πρότινος που συνέβη αυτό στη Νταμούχαρη» ανέφερε. 

«Οι αρκούδες είναι ζώα που προσαρμόζονται πολύ εύκολα στον βιότοπο. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για την αναζήτηση τροφής. Δηλαδή το γεγονός ότι οι πατημασιές της βρέθηκαν ακόμη και σε παραλία δεν πρέπει να μας εκπλήσσει» εξήγησε. 

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το ζώο, αλλά οι φωτογραφίες υποδεικνύουν πως πρόκειται για αρκούδα. 

«Τώρα που σιγά σιγά θα αυξάνονται οι εκδρομείς και θα ανοίγουν και τα εξοχικά σπίτια για καλοκαίρι ή που θα διαβεβαιωθούν κι άλλες επιθέσεις σε ζώα είναι πολύ πιθανόν να επιτεθούν ακόμη και αυτοκίνητα. Η αρκούδα μπορεί για πολύ καιρό να επιβιώνει είτε με ζώα είτε ακόμη και με καρπούς δέντρων, κάτι που στο Πήλιο υπάρχει σε επάρκεια. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πεινάσει» δήλωσε ο κ. Τίρχας. 

Όσον αφορά στο πώς κατέληξε η αρκούδα στη Μαγνησία, ο ίδιος παρέπεμψε στην υπόθεση με το λευκό τιγράκι. «Όπως το λευκό τιγράκι, κάποιος το άφησε σε κάδο απορριμμάτων στα Σπάτα Αττικής, είναι πολύ πιθανόν και η αρκούδα να έχει φτάσει στο Πήλιο με ανθρώπινη παρέμβαση. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει διανύσει τους υπόλοιπους νομούς και να έχει περάσει από Όλυμπο και Κίσσαβο για να φτάσει μέχρι και εδώ». 

https://www.lifo.gr/now/greece/pilio-arkoyda-eisebale-se-mantri-kai-efage-ta-koynelia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button