Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας

Παραιτήθηκε τελικά ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ώρες, εν μέσω δυσαρέσκειας στο κυβερνών κόμμα για τη στάση του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χειμάρας βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα για απευθείας αναθέσεις από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εταιρεία του.

Τι είχε συμβεί την Τρίτη

Είχε προηγηθεί η νέα απάντηση του βουλευτή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «αιχμηρή» ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προχωρούσε σε νέες καταγγελίες.

Ο κ. Χειμάρας, αναφορικά με το ποσό των 49.500 ευρώ που η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες», αναφέρει: «σχετικά με την “πηγή προέλευσης” του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην εταιρεία SMARTS IKE, υποστηρίζει πως «είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο βουλευτικό αξίωμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία. Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την “πηγή προέλευσης” του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020. Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του».

πηγή: creta24

paraitithike-o-voyleytis-tis-nd-themis-cheimaras/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button