Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Στις 21 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης με «πηγή έμπνευσης» την Αναγέννηση

Οι μνήμες από τα Χριστούγεννα είναι ίσως ακόμη νωπές, αλλά ήδη μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το Πατρινό Καρναβάλι 2023 και την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου. 

Από τις 17 Ιανουαρίου, οι παραδοσιακές περιοδείες του Μουσικού Άρματος και του Τελάλη θα μεταφέρουν το μήνυμα της έναρξης στους δρόμους της Πάτρας. Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λάβαρου στο δημαρχείο και το βράδυ της ίδιας ημέρας, το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Γεωργίου Α’, για την επίσημη τελετή έναρξης. Οι τίτλοι τέλους θα πέσουν στις 26 Φεβρουαρίου, με την μεγάλη παρέλαση και την τελετή λήξης. 

Το βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί ιδέα και υλοποίηση του διακεκριμένου χορογράφου Σπύρου Κουβαρά, ιδρυτή της ελληνογαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. 

Ο χορογράφος προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής έναρξης του φετινού Καρναβαλιού της Πάτρας. «Μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργοποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Με έμπνευση από το περιβάλλον και τα στοιχεία της φύσης, ο Σπύρος Κουβαράς δημιουργεί επί σκηνής έναν «φανταστικό κήπο». «Από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά, από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, ό,τι κινείται συμμετέχει στη ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

πηγή: lifo

now/greece/patrino-karnabali-2023-stis-21-ianoyarioy-i-teleti-enarxis-i-anagennisi-i-kentriki-idea

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button