Ελλάδα

Πιερία: Διέρρηξαν 50 εκκλησίες μέσα σε τέσσερις μήνες- Τρεις συλλήψεις

Οκτώμισι χιλιάδες ευρώ από 50 διαρρήξεις σε εκκλησίες και πέντε σε εξοχικές κατοικίες κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα στην Πιερία μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. 

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου διέπραξαν 50 διαρρήξεις σε ναούς, εξωκλήσια και παρεκκλήσια στην Πιερία, όπου σε 31 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα και πέντε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, όπου σε τέσσερεις από αυτές αφαίρεσαν εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 8.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες για δύο συνεργούς τους. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη κλοπή, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Πιερία: Τι κατασχέθηκε από τους διαρρήκτες στις εκκλησίες

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δυο σπίτια, που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία, βαριοπούλα, λοστοί, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επίσης βρέθηκε και μία ηλεκτρική συσκευή, που είχε κλαπεί από ναό, σε περιοχή της Πιερίας.

Κατασχέθηκε, επίσης, ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, ένας φακός και δύο ζευγάρια γάντια εργασίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.lifo.gr/now/greece/pieria-dierrixan-50-ekklisies-mesa-se-tesseris-mines-treis-syllipseis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button