Ελλάδα

Πουλήθηκε το «ακριβότερο διαμέρισμα» της Αθήνας- Το αγόρασε Ελβετός επιχειρηματίας

Ελβετός επιχειρηματίας κατέβαλε αστρονομικό ποσό- για τα δεδομένα της αγοράς ακινήτων στην Αθήνα- προκειμένου να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Το εν λόγω διαμέρισμα- ένα ρετιρέ 320 τετραγωνικών μέτρων– βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. 

Το διαμέρισμα πωλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις πιο ακριβές συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα των οικιστικών ακινήτων της Αθήνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». 

Πώληση διαμερίσματος: 56.000 ευρώ το τετραγωνικό

Αγοραστής είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας, ο οποίος πλήρωσε περίπου 56.000 ευρώ το τετραγωνικό, για το να αποκτήσει το παλαιάς κατασκευής ρετιρέ. Το διαμέρισμα έχει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο, τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και τη θάλασσα. 

Ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει ανακαίνιση, ενώ θα μένει μερικούς μήνες στο διαμέρισμα, το οποίο θα μένει κλειστό το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής». 

Χρειάστηκαν περίπου 10 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, σύμφωνα με τον Γιώργο Πετρά, διευθύνοντα σύμβουλο της Engel & Völkers, που πραγματοποίησε το deal. 

«Φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο, τέτοιου μεγέθους, συναλλαγές τον χρόνο», δήλωσε στην εφημερίδα ο Γιώργος Πετράς. 

https://www.lifo.gr/now/greece/poylithike-akribotero-diamerisma-tis-athinas-agorase-elbetos-epiheirimatias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button