Ελλάδα

Πρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες- Αναλυτικοί χάρτες

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Κυριακή και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν σε μεγάλο κομμάτι της χώρας και αύριο Πρωτομαγιά. 

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τον καιρό την Προωτομαγιά, ήδη από τις επόμενες ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πρόγνωση του καιρού τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου και αύριο Πρωτομαγιά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. 

Επίσης στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τη Δευτέρα , ανήμερα της Πρωτομαγιάς. 

Όσον αφορά τους ανέμους στα πελάγη, θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης από της βραδινές ώρες της Δευτέρας στο Νότιο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις. 

Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας.

Πρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες- Αναλυτικοί χάρτες Facebook Twitter

Πρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες- Αναλυτικοί χάρτες Facebook Twitter

https://www.lifo.gr/now/greece/protomagia-me-brohes-kai-kataigides-analytikoi-hartes

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button