Ελλάδα

Πτώση F-4: Βαθμός αντιπτέραρχου απονεμήθηκε στους δύο πιλότους

Με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη, σήμερα, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του F-4

Οι αξιωματικοί ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, για τους δύο πιλότους του F-4. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει: 

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο :

α. Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).

β. Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113).

«Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα»

Η ταφή του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα πραγματοποιήθηκε σήμερα, το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα μεταξύ άλλων. 

Βαθμός αντιπτέραρχου απονεμήθηκε στους πιλότους του F-4 Στ.Τσιτλακίδη και Μ. Τουρούτσικα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου νωρίτερα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή.

Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

Ο πατέρας του, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Η μητέρα του, Σταυρούλα, συγκλονισμένη, ανέφερε μέσα σε λυγμούς στον επικήδειο λόγο της: «Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει αθάνατος».

πηγή: lifo

now/greece/ptosi-f-4-bathmos-antipterarhoy-aponemithike-stoys-dyo-pilotoys

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button