Ελλάδα

Πώς ο 15χρονος εκμεταλλεύτηκε τις ικανότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης και «έγδυσε» τις ανήλικες

Ένας 15χρονος από τον Ασπρόπυργο, «ψάρεψε» φωτογραφίες δύο 12χρονων κοριτσιών από το Instagram, τις «έγδυσε» με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και τις διαπόμπευσε, στέλνοντας τες σε συμμαθητές του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου προχώρησαν στην εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης του 15χρονου αγοριού την περασμένη Τρίτη.

Οι μητέρες δύο ανηλίκων κοριτσιών παρουσιάστηκαν στο Τμήμα, έχοντας στα χέρια τους εκτυπωμένες τις επεξεργασμένες «ροζ» φωτογραφίες των παιδιών τους, οι οποίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου, μέσω ιδιωτικών και ομαδικών συνομιλιών μαθητών του σχολείου τους.

Η εφαρμογή που αφαιρεί τα ρούχα μέσω A.I

Ο ανήλικος δράστης που συνελήφθη από τις Αρχές, είχε χρησιμοποιήσει ένα νέο «εργαλείο» του κυβερνοχώρου, το οποίο επιτρέπει μέσω τεχνητής νοημοσύνης την αφαίρεση των ρούχων από οποιαδήποτε φωτογραφία.

«Αποκαλύπτουμε την αλήθεια που είναι κρυμμένη κάτω από τα ρούχα». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις «δυνατότητες» της η δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει την επεξεργασία των φωτογραφιών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και μέσω ειδικών αλγορίθμων, «σκανάρει» τις εικόνες και αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που αρμόζει σε κάθε εικονιζόμενο.

Ο 15χρονος «έγδυσε» τις 12χρονες και έστειλες τις φωτογραφίες σε συμμαθητές του

Ο 15χρονος χρησιμοποίησε το ελεύθερο λογισμικό, σε δύο φωτογραφίες των δύο 12χρονων κοριτσιών, τις οποίες βρήκε στα προφίλ που διατηρούν στο Instagram. Αφού «αφαίρεσε» τα ρούχα τους, τις έστειλε σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν τρεις συμμαθητές του.

Οι 12χρονες αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και ενημέρωσαν τους γονείς τους, καθώς οι επεξεργασμένες φωτογραφίες έφτασαν και σε άλλους μαθητές του σχολείου του Ασπροπύργου. Ο 15χρονος κλήθηκε στο Τμήμα μετά την καταγγελία και συνελήφθη αφού παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο 15χρονος

Για το απίστευτο περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο ανήλικος, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα επισκέπτονται την εφαρμογή

«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν για την προστασία των χρηστών», ανέφεραν ειδικοί, σχολιάζοντας τους κινδύνους που γεννήθηκαν μετά την εμφάνιση της δημοφιλούς ιστοσελίδας deepsukebe, που επιτρέπει το διαδικτυακό «ξεγύμνωμα». Κάθε μήνα, εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται την εφαρμογή, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μια φωτογραφία κάθε δύο ώρες.

https://creta24.gr/pos-o-15chronos-ekmetalleytike-tis-ikanotites-tis-technitis-noimosynis-egdyse-tis-anilikes/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button