Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Ψυχρότερες μάζες ενδέχεται να ρίξουν περαιτέρω τον υδράργυρο, την επόμενη εβδομάδα

Ο χειμώνας ενδέχεται να επιστρέψει στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, καθώς ψυχρότερες μάζες αέρα μπορεί να ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία, σύμφωνα με εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδέχεται να μετατοπιστούν πιο ανατολικά και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου και λίγο πιο ανατολικά. Δεν φαίνεται ότι θα έρθει κάποια ιδιαίτερη παγωνιά, αλλά ίσως αυτές οι ψυχρότερες μάζες να ρίξουν περαιτέρω τον υδράργυρο και να μας θυμίσουν ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα φαινόμενα, πόσο κρύο θα κάνει αλλά και ποιες περιοχές θα επηρεάσει θα υπάρξουν στις επόμενες προβλέψεις καιρού.

Αναλυτικά οι προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου

«Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο καιρός από εβδομάδα. Όπως όλα δείχνουν θα σταματήσει αυτή η βαρετοκαιρία η προγνωστική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Meteo-καιρός: Παγετός στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, άγγιξε τους -6 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα το πρωί

Ήδη, σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας η θερμοκρασία έχει πέσει υπό το μηδέν.Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας τις πρωινές ώρες σήμερα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Βαρικό Φλώρινας με -5,7 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε Σέλι (-4,8), Γρεβενά (-3,8), Πτολεμαΐδα (-3,6), ‘Αγιο Δημήτριο Ολύμπου (-3,4), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-3,3), Κλεισούρα Καστοριάς (-3,3) και Τέροβο Ιωαννίνων (-3,2 βαθμοί).

πηγή: lifo

now/greece/sakis-arnaoytogloy-psyhroteres-mazes-endehetai-na-rixoyn-peraitero-ton-ydrargyro-tin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button