Ελλάδα

Σε απολογία φοιτητές – Παρεμπόδισαν συνεδρίαση πανεπιστημιακών

Αποφασισμένη να στείλει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ενδίδει στις πιέσεις των φοιτητών για ανοχή σε αυταρχικές, αντιδεοντολογικές συμπεριφορές εμφανίζεται η ηγεσία του Πανεπιστημίου Πατρών. Έτσι, η Σύγκλητος του ιδρύματος έστειλε χθες πολιτικό μήνυμα στήριξης στην ηγεσία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που κάλεσε φοιτητές σε ακρόαση επειδή διέκοψαν συνεδρίαση.

Οπως περιέγραψε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Χρήστος Μπούρας τα γεγονότα έχουν ως εξής: Στις 8/3 είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο την ίδια ημέρα ο φοιτητικός σύλλογος είχε αποφασίσει κατάληψη της σχολής και συμμετοχή στα συλλαλητήρια εκείνης της ημέρας για το δυστύχημα των Τεμπών. Όταν οι καθηγητές επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων, φοιτητές παρεμπόδισαν την είσοδό τους. Το επεισόδιο φυσικά είχε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ηγεσία του Τμήματος αναγνώρισε δύο φοιτητές που πήραν μέρος στο επεισόδιο και τους κάλεσε σε ακρόαση στις 5/4. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πρόκειται για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος που πρόκειται στην ΚΝΕ. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, στις 5/4 φοιτητές τους διέκοψαν συνέλευση του ιδίου Τμήματος κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο φοιτητές θα εξηγούσαν τις θέσεις τους. Τους φοιτητές συνόδευαν ο δήμαρχος Πάτρας κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών κ. Δημήτρης Μαρμούτας.

Χθες η Σύγκλητος του ΑΕΙ συζήτησε το θέμα και σε ομόφωνο ψήφισμά της αναφέρει ότι «η παρεμπόδιση ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, πλέον του ότι αποτελεί παράνομη ενέργεια, προκαλεί ζημία στη δημόσια εικόνα του πανεπιστημίου και καταδικάζεται ανεπιφύλακτα». Μάλιστα, μιλά και για εξωθεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες κρίνει ως μη αποδεκτές.

Η «Κ» επεδίωξε να έχει τη θέση του κ. Πελετίδη ωστόσο εκείνος δεν απάντησε. Από την πλευρά του ο κ. Μαρμούτας έκανε λόγο στην «Κ» για «συνδικαλιστική δίωξη των δύο φοιτητών, στο πλαίσιο του νόμου Κεραμέως που θέλει να ποινικοποιήσει τους αγώνες των φοιτητών».

 

https://creta24.gr/se-apologia-foitites-parempodisan-synedriasi-panepistimiakon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button