Ελλάδα

Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της 15χρονης που πέθανε στην εκδρομή – «Ξαφνικά κατέρρευσε»

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η σχολική εκδρομή των μαθητών λυκείου του Βύρωνα, στα Τρίκαλα, όπου μία 15χρονη έχασε ξαφνικά τη ζωή της.

Ενώ αναμένεται η νεκροψία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού, οι συμμαθητές και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Η μαθήτρια διασκέδαζε με τους φίλους της σε νυχτερινό κέντρο, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ανακοπή καρδιάς και παρά την πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν, η 15χρονη κατέληξε.

Ανείπωτος είναι ο πόνος για τους γονείς της, οι οποίοι ενημερώθηκαν μέσα στη νύχτα για το τι συνέβη και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο το κορίτσι τους είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε για τα παιδιά που αντίκρισαν τη συμμαθήτριά τους να πέφτει νεκρή μπροστά στα μάτια τους«Eίναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά , δίνουν κάποιες καταθέσεις».

Αντίστοιχα, ο διευθυντής 5ου λυκείου Βύρωνα, Αλεξάτος Χαράλαμπος δήλωσε πως «κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ξαφνικά το κορίτσι κατέρρευσε

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά διασκεδάζανε και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε να το ανανήψει 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο, ήρθε αμέσως, έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Η άτυχη μαθήτρια μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν τα κατάφεραν.

Τι δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου

Ο Κωνσταντίνος Γρηγορίου, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων ανέφερε χθες (6/5) στο Newsbomb.gr πως οι γιατροί προσπαθούσαν σχεδόν όλη νύχτα να σώσουν το κορίτσι.

Στη «1.17 τα ξημερώματα προσήλθε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά η 15χρονη με καρδιακή ανακοπή και μυδρίαση. Ξεκινήσαμε άμεσα να της κάνουμε ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια τη διασωληνώσαμε», είπε αρχικά ο γιατρός.

Μάλιστα, παρά τις επίμονες προσπάθειες δύο ωρών των γιατρών η νεαρή μαθήτρια δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή. «Παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και της τοποθετήθηκε βηματοδότης, αλλά δυστυχώς το κορίτσι κατέληξε».

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, οι γονείς του κοριτσιού ενημερώθηκαν άμεσα, ωστόσο μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο η κοπέλα είχε ήδη καταλήξει. Στο πλευρό τους είναι ο ψυχολόγος του νοσοκομείου από την πρώτη στιγμή.

https://creta24.gr/se-katastasi-sok-oi-symmathites-tis-15chronis-poy-pethane-stin-ekdromi-xafnika-katerreyse/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button