Ελλάδα

Σοκάρει το βίντεο με την επίθεση σε αδέσποτο σκύλο – Πέντε χρόνια φυλακή στον δράστη

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κιλκίς στον 27χρονο άνδρα, καθώς κρίθηκε ένοχος για το βίαιο θάνατο αδέσποτου σκύλου.

Στις 20 Αυγούστου του 2021 κάμερα ασφαλείας καταγράφει τον 27χρονο να κυνηγάει το πίτμπουλ που είχε βγάλει βόλτα και κατέληξε να δίνει μάχη με έναν μαύρο αδέσποτο σκύλο.

«Ήταν ένας νεαρός ο οποίος σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο με οκτώ μαχαιριές και συγχρόνως έβαλε και το πίτμπουλ το οποίο συνόδευε να το κατασπαράξει» αναφέρει ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Γιάννης Νισύριος.

«Ήταν κάτι πολύ άγριο. Ήταν κάτι πρωτοφανές για τα Κουφάλια. Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» δηλώνει εθελοντής φιλόζωος της περιοχής.

Ο Ρόκι, το άτυχο αδέσποτο που κατέληξε μετά από την μάχη που έδωσε με το πίτμπουλ του 27χρονου. Κάτοικοι που φρόντιζαν τον μικρόσωμο σκύλο, περιγράφουν ένα αδέσποτο που δεν είχε επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.

Ο Ρόκι λέγανε ότι ήταν το πιο φιλήσυχο σκυλάκι, όλοι το φρόντιζαν στη γειτονιά. Με όλους έκανε παρέα και ποτέ δεν ενεπλάκη με άλλο.

Ο άνθρωπος που κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το βάναυσο περιστατικό ισχυρίζεται πως ο άντρας με το πίτμπουλ συνήθως το έβγαζε βόλτα χωρίς λουρί.

Στην απολογία του ο 27χρονος είπε πως βρισκόταν σε άμυνα και ότι προσπαθούσε να σώσει τον σκύλο του από την επίθεση που δεχόταν.

«Βρισκόταν σε άμυνα»

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο θάνατος επήλθε από τα δικά του χτυπήματα, δεύτερον ότι δεν είχε κανέναν σκοπό να σκοτώσει το ζώο, ίσα ίσα βρισκόταν σε μία διαδικασία άμυνας του εαυτού του και του σκύλου του» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Θοδωρής Καραγιάννης.

Ο άτυχος Ρόκι βρέθηκε να ξεψυχάει μέσα σε μία λίμνη αίματος με το άψυχο σώμα του να φέρει μέχρι και μαχαιριές.

«Τελικά οι τρεις από τους επτά δικαστές πρότειναν την πλήρη αθώωσή του, ενώ οι τέσσερις πρότειναν την ενοχή του, όπου μάλιστα επιβλήθηκε η κατώτερη δυνατή ποινή γιατί γίνεται αντιληπτό ότι μία μειοψηφία τριών δικαστών αφήνει πάρα πολύ σοβαρά ενδεχόμενα αθώωσης σε δεύτερο βαθμό» επισήμανε ο δικηγόρος του 27χρονου.

«Έγινε κακούργημα με τον τελευταίο νόμο, πράγματι επειδή είχαν προκύψει πολλά τέτοια περιστατικά, ο νόμος έγινε αυστηρότερος και επιβάλει ποινή καθείρξεως, δηλαδή 5-10 χρόνια» σημείωσε ο κ. Νισύριος.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 27χρονο μέχρι να ασκηθεί έφεση, υπό τον όρο να μην έχει στην κατοχή του ζώο συντροφιάς.

 

https://creta24.gr/sokarei-to-vinteo-tin-epithesi-se-adespoto-skylo-pente-chronia-fylaki-ston-drasti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button