Ελλάδα

Σουδάν: «Σωθήκαμε από θαύμα», αναφέρει συγγενής του 54χρονου που νοσηλεύεται στο 401

Ένας εκ των διασωθέντων Ελλήνων, που επέστρεψαν με ασφάλεια στην πατρίδα την Τετάρτη 26/4, μετά τον εγκλωβισμό του στο Σουδάν, ο Σωτήρης Τσαμπαρδάς, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του 54χρονου ξαδέρφου του ο οποίος είχε δεχτεί θραύσμα στην κοιλιά και είχε υποστεί μόλυνση ενώ παράλληλα φέρει και τραύματα στα πόδια.

Ο 54χρονος και ένας ακόμη, έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ήταν επιτυχείς.

Η κατάσταση της υγείας του όμως παραμένει κρίσιμη και είναι διασωληνωμένος, όπως δήλωσε ο κ. Τσαμπαρδάς.

«Η κατάσταση του ξαδέλφου μου είναι σταθερή, χθες έκανε την επέμβαση. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχει στην ζωή του πάρα πολύ, καθώς έχει και κάποια υποκείμενα νοσήματα. Τα τραύματα του ξαδέλφου μου είναι στα πόδια, τα οποία προκλήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας που έπεσε μέσα στην Κοντομιχάλειο Σχολή στο Χαρτούμ.

Χτύπησε τον ξάδελφο μου κι έναν φίλο του. Πήγαν στον πάτερ να τον ενημερώσουν να σταματήσει η λειτουργία, γιατί έξω από το σχολείο υπήρχαν βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί. Την ώρα που γύριζαν στα σπίτια τους, εκείνη την ώρα έπεσε η ρουκέτα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προσθέτει επίσης πως «το λάθος είναι ότι έμειναν οκτώ ημέρες χωρίς να χειρουργηθούν, καθώς στο Χαρτούμ δεν μπορούσαν να πάνε οι γιατροί να βγουν από τα σπίτια τους και να πάνε στα νοσοκομεία. Τα θραύσματα (της ρουκέτας) στην κοιλιά και στα πόδια του έκαναν την μόλυνση».

https://creta24.gr/soydan-sothikame-thayma-anaferei-syggenis-54chronoy-poy-nosileyetai-401/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button