Ελλάδα

Σπείρες απατεώνων με… 61 μέλη άρπαξαν πάνω από 280.000 εΕυρώ από επιχειρηματίες

Η δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούσαν επιχειρηματίες στην Ηλεία τον Ιούλιο του 2022, διαλευκάνθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Ήλιδας και εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις, από τις οποίες τα μέλη τους αποκόμισαν συνολικά 280.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την εμπλοκή 56 Ελλήνων μεταξύ των οποίων 20 γυναίκες, καθώς και τριών αλλοδαπών, δυο ανδρών και μιας γυναίκας.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 27 Ιουλίου με έναν ιδιοκτήτη επιχειρήσεων στην Ηλεία παριστάνοντας τον πελάτη και τον έπεισε να καταχωρήσει τους τραπεζικούς του κωδικούς σε link που οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας, με το πρόσχημα ότι θα εξοφλούσε οφειλή. Έτσι, κατάφερε να μεταφέρει 126.000 ευρώ από τον λογαριασμό του στους λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένα μέλος της άλλης εγκληματικής οργάνωσης επικοινώνησε τηλεφωνικά στις 10 Ιουλίου με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας παριστάνοντας τον πελάτη και, με το πρόσχημα της μεταφοράς εμβάσματος, απέσπασε με τον ίδιο τρόπο τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 154.900 ευρώ από τον λογαριασμό του σε λογαριασμούς μελών της σπείρας.

Σε βάρος των μελών των δυο οργανώσεων σχηματίστηκαν δικογραφίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες απάτες.

πηγή: creta24

speires-apateonon-61-meli-arpaxan-pano-280-000-eeyro-epicheirimaties/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button