Ελλάδα

Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017

Τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, ζητεί με παραγγελία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου, που περιγραφόταν ως τραγική.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο Ανώτερος Εισαγγελέας της χώρας, ζητεί τη δικογραφία για να μελετήσει (όχι το απαλλακτικό μέρος) το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τη διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων από πχ υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες. 

Κι αυτό γιατί, όπως λένε αρμόδιες πηγές, οι καταγγελίες και τότε μιλούσαν για άθλιες συνθήκες στον σιδηρόδρομο. Οι οποίες όμως, προφανώς τότε από τη δικαιοσύνη δεν ερευνήθηκαν.

Το δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Μαΐου 2017, όταν το απογευματινό Intercity από Αθήνα εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Το τρένο σύρθηκε για περίπου 250 μέτρα, ενώ η μηχανή αποκόπηκε και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε παρακείμενο κτίσμα.

Η υπόθεση με ένα πόρισμα που ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας (οι καταγγελίες του οποίου και πρόσφατα ήταν απόλυτα ξεκάθαρες και προειδοποιητικές και προ λίγων ημερών αλλά δεν ελήφθησαν υπόψιν) είπε ότι “βγήκε πολύ εύκολα”, έφτασε στο ακροατήριο για ανθρωποκτονία εκ αμελείας.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δεύτερος μηχανοδηγός. Στις 10/10/2022 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον μηχανοδηγό. Όμως το μοναδικό αδίκημα που ερευνήθηκε ήταν η ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

πηγή: creta24

ston-areio-pago-dikografia-to-sidirodromiko-dystychima-adendro-to-2017/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button