Ελλάδα

Στους 46 οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα

Σε εθνική τραγωδία εξελίχθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα Τέμπη μετά την σύγκρουση δύο τρένων, έξω από τη Λάρισα. Νεκροί, πολλοί τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενοι. Live όλες οι εξελίξεις στο in.

Περισσότερες από 36 ώρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με εμπορικό τρένο που είχε προορισμό τη Λάρισα.

Οι έρευνες των διασωστών συνεχίζονται, με τις ελπίδες για επιζώντες να έχουν σβήσει, και πλέον επιχειρούν προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια.

Μέχρι στιγμής 46 είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί, ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά καθώς κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 άτομα που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

11:57 «Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες»

Κόβει την ανάσα η περιγραφή του Γιάννη Αρτοποιού για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και όσα λέει προκαλούν ανατριχίλα.

«Τα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δέχθηκαν όλο το φορτίο και την σφοδρότητα της σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες λειτούργησαν σαν λεπίδες» σημείωσε.

11:11 Επτά συνολικά σορούς ανέσυραν οι πυροσβέστες

Επτά συνολικά σορούς έχουν απεγκλωβίσει οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

10:46 Στα Τέμπη ο Κουτσούμπας – Μίλησε με πυροσβέστες και διασώστες

Στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνομιλία με διασώστες και στελέχη της Πυροσβεστικής στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

09:47 Στους 46 οι νεκροί από το δυστύχημα

Νέες σορούς ανέσυραν από τα συντρίμμια των τρένων οι πυροσβέστες που επιχειρούν στα Τέμπη, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει στους 46.

08:19 Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

07:29 Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας

Στον εισαγγελέα αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς (πολλοί ήταν φοιτητές όπως αναφέρεται), στα Τέμπη. 

06:10 Στους 42 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν φτάσει στους 42.

06:00 Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες στα συντρίμμια

Όλη τη νύχτα οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνέχισαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και ακόμα δεν έχουν βρεθεί.

πηγή: apokoronaslife

%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-46-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%8d%cf%87/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button