Ελλάδα

Στο ΟΑΚΑ ο Κουτσούμπας: Συνομίλησε με Τεντόγλου και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πομάσκι, ομοσπονδιακό προπονητή στίβου και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, τη Λούλα Καρατζά, μέλος του ΔΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και τη Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

Τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκαν ο Νεκτάριος Βιδάκης, πρόεδρος του ΟΑΚΑ και η Ασπασία Αντωνοπούλου, αντιπρόεδρος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση του σταδίου και τις αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του. Κατά την ξενάγησή του στους χώρους του ΟΑΚΑ ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος ευχήθηκε στο ΚΚΕ και στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, όπως και με αθλήτριες της εθνικής ομάδας Στίβου.

Ο Δ. Κουτσούμπας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τον Μίλτο Τεντόγλου

Μεταξύ άλλων, στο χώρο συνάντησε τον Κώστα Αντωνόπουλο, προπονητή στίβου, μέλος του ΣΕΠΚΑ, τον Θωμά Κυριαζή, προπονητή ρίψεων, τον Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, προπονητή στίβου, τον Σπύρο Βασδέκη, πρώην πρωταθλητή στο μήκος, τη Δέσποινα Πάκου, προπονήτρια στα σύνθετα αγωνίσματα του ΣΕΓΑΣ, το Δ. Βασιλικό, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα, τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα και προπονητή ΑΜΕΑ, τον Παναγιώτη Μπαλταδούρο, ομοσπονδιακό προπονητή στα άλματα και τον ‘Αγγελο Παυλακάκη, βετεράνο κορυφαίο σπρίντερ, πρωταθλητή, κάτοχο πανελλαδικού ρεκόρ στα 100 μέτρα από το 1997.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη διάρκεια της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Όλα τα γήπεδα, όλοι οι αθλητικοί χώροι θα πρέπει να έχουν προσβασιμότητα για τον λαό χωρίς να πληρώνει και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές σε όλους τους δήμους, σε όλες τις γειτονιές, με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, με απαραίτητο εξοπλισμό. Και φυσικά χρειάζεται να στηριχτεί ο πρωταθλητισμός, να στηριχτούν οι πρωταθλητές μας, οι οποίοι κοπιάζουν μια ζωή για να φέρουν αυτά τα μετάλλια και όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πίσω από κάθε μετάλλιο κρύβεται πολύς κόπος, πολύς ιδρώτας. Χρειάζεται στήριξη, λοιπόν, των αθλητών μας, των προπονητών, στήριξη των ανθρώπων των σωματείων που πασχίζουν και κοπιάζουν καθημερινά ξεπερνώντας πάρα πολλές, τεράστιες δυσκολίες.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο ΟΑΚΑ: Να στηριχτούν αθλητές και προπονητές - Θέλουμε αθλητισμό για όλους
Και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι ‘τι αθλητισμό θέλουμε’. Θέλουμε αθλητισμό, εμπόριο για λίγους, θέλουμε αθλητισμό μόνο ‘attraction’ για κάποιες τουριστικές περιόδους, ή θέλουμε αθλητισμό όπου πρωταγωνιστές να είναι οι χιλιάδες μέσα στο γήπεδο και όχι παθητικοί θεατές στην εξέδρα;

Το ΚΚΕ για αυτό αγωνίζεται. Αυτό προσπαθεί και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, αναφορές με διεκδικήσεις, αλλά και μέσα στους αγώνες, μέσα στο κίνημα στους αθλητικούς χώρους. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στους αθλητές, στους προπονητές τους, να έχουν υγεία και να μας φέρουν νέες επιτυχίες, νέα μετάλλια».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γ. Πομάσκι, σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα για την επίσκεψή του στους προπονητικούς χώρους του ΟΑΚΑ και για «την μάχη που δίνει το ΚΚΕ για να βελτιωθούν τα ολυμπιακά στάδια και οι χώροι για τους πρωταθλητές μας», προσθέτοντας ότι «κι εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο σοβαρά, για να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ο Γ. Πομάσκι κάλεσε όλα τα κόμματα να επισκέπτονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο παππούς μου έλεγε, κάθε εξάμηνο να περνάς από σχολείο, νοσοκομείο, νεκροταφείο για να μπορείς να ρυθμίζεις καλά τη ζωή σου, να δεις τα ελλείμματα, τα προβλήματα και να δεις τι σκέψη θα έχεις την επόμενη μέρα».

koyts_oaka-05
koyts_oaka-09
koyts_oaka-15
koyts_oaka-16

https://creta24.gr/oaka-o-koytsoympas-synomilise-tentogloy-athlitries-tis-ethnikis-omadas-stivoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button