Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

Στη συγκέντρωση καλούν ομοσπονδίες όπως το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες.

«Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, Συγγρού 41» αναφέρει το ΠΑΜΕ, το οποίο εξαπολύει «πυρά» κατά της εταιρείας, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ – για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane Group.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στην Αθήνα, όπου και ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας.

Η Hellenic Train σήμερα δεν θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Διαμαρτυρίες και στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν ξεκινήσει από το πρωί στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα. 

Ποιοι διαμαρτύρονται:

  • Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό για το δυστύχημα στα Τέμπη.
  • Μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.
  • Καλλιτέχνες και μέλη φοιτητικών συλλόγων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην Καμάρα ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. Πιθανόν θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

πηγή: lifo

now/greece/sygkentroseis-diamartyrias-simera-se-athina-kai-thessaloniki-gia-dystyhima-sta-tempi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button