Ελλάδα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον προπονητή που βίαζε ανήλικες αθλήτριες – Σήμερα η απολογία του

Το κατώφλι της 14ης τακτικής Ανακρίτριας θα περάσει μετά το μεσημέρι ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών προκειμένου να απολογηθεί για σεξουαλική βία σε βάρος πέντε ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, κοριτσιών που τον κατήγγειλαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, καλείται να αντικρούσει βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά τα όσα κατέθεσαν οι, ενήλικες πλέον, πρώην αθλήτριές του για την φρίκη που έζησαν χωρίς καν να γνωρίζει τότε η καθεμιά τους πως δεν ήταν το μοναδικό θύμα του «δάσκαλου».

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών φαίνεται να εκκινούν τουλάχιστον το 2009 και σε ότι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες να διαρκούν έως το 2020. Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Στις εξιστορήσεις τους οι πέντε καταγγέλλουσες φαίνεται να περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του τα οποία στην συνέχεια δεν κακοποιούνταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς ο κατηγορούμενος ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».

Η έρευνα για την δράση του 44χρονου δεν αναμένεται ότι θα παραμείνει στο διάστημα που καταγράφεται στην δικογραφία, αλλά θα εξεταστεί εξονυχιστικά και η «μέχρι χθες» δράση του καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν την σύλληψή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση ώθηση θα δώσουν τα στοιχεία που θα εξαχθούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου ενώ σημαντική για νέες καταγγελίες ή πληροφορίες θεωρείται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

«Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Εκτός από τις αθλήτριες, έναν εφιάλτη ζούσε δίπλα του και η πρώην σύζυγός του, με την πρώτη ένδειξη για το ποιος είναι ο 44χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών να προκύπτει το 2020. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τότε ο άνδρας είχε πάρει μία καραμπίνα και είχε κλειδώσει τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι. Την είχε χτυπήσει και την απειλούσε ότι θα προκαλέσει κακό.

Μάλιστα, είχε χρειαστεί η παρέμβαση διαπραγματευτή για να λήξει το σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο ενώ όπως καταγγέλλει στενός φίλος του προπονητή, σύμφωνα με το Star, λίγο πριν ο κατηγορούμενος χωρίσει και αφού ξυλοκόπησε τη γυναίκα του, στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Το 2019 μπήκε μέσα στο σπίτι, όταν ήταν σε διάσταση. Τα έσπασε όλα, την έκανε μπαούλο στο ξύλο και είχε και μια καραμπίνα μαζί του και την πήρε την καραμπίνα. Δεν έστρεψε το όπλο προς την πρώην γυναίκα του, την πήρε και πήγε πάνω στην ταράτσα, την έβαλε κάτω από το πηγούνι και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο φίλος του προπονητή.

Μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο. «Τον παρακολούθησε ψυχολόγος, του έδωσε αγωγή και δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω. Επέμενε η γυναίκα του και φίλη μου, μην τον αφήνετε έξω, μην τον αφήνετε έξω είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε ανάκτηση δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα του δασκάλου πολεμικών τεχνών που συνελήφθη για τον βιασμό πέντε ανήλικων μαθητριών του, προχωρά η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Σαρώνουν» τα κινητά του προπονητή

Στόχος είναι να αντληθούν νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου μέσα από την εξέταση:

– των SMS που αντάλλασσε με ανήλικες μαθήτριες.

– των επικοινωνιών που είχε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και social media.

– των βίντεο που αποκαλύπτουν τις πράξεις του.

Ο δικηγόρος των θυμάτων αποκάλυψε ότι οι εντολείς του φοβούνται ότι συνέχιζε μέχρι τη σύλληψή του τη δράση του.

«Είχαν την αίσθηση ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, και ότι υπάρχουν παιδιά που κινδυνεύουν από τέτοιου είδους πράξεις» αναφέρει ο δικηγόρος των θυμάτων, Αντώνης Πεπελάσης.

«Το σοκαριστικό είναι ότι είχα πιάσει μία μητέρα για να της πω ότι κυκλοφορεί με το κορίτσι της και δέχτηκα επίθεση. “Γιάννη τι μας λες; Τον Άρη τον ξέρουμε”. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους» λέει ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, Ιωάννης Χιωτάκης, για τον 44χρονο ο οποίος κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, με τα οποία έκανε ακόμα και ταξίδια στο πλαίσιο τουρνουά πολεμικών τεχνών.

«Τα ταξίδια με τις αθλήτριες ήταν γνωστό ότι τα έκανε, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» αναφέρει θεία ανήλικης μαθήτριας.

Πάντως, ο προπονητής και φίλος του 44χρονου Γιάννης Χιωτάκης αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος του είχε ζητήσει το πτυχίο προπονητικής για να μπορέσει να ανοίξει το γυμναστήριο. «Χρειάζεται να είναι κάποιος πτυχιούχος προπονητής. Αυτός δεν ήταν πτυχιούχος προπονητής» επισημαίνει ακόμη ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού ανακαλείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Τάε Κβον Ντο του 44χρονου.

«Το σωματείο του εν λόγω προπονητή ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» σημειώνεται σχετικά.

πηγή: creta24

sygklonistikes-apokalypseis-ton-proponiti-poy-viaze-anilikes-athlitries-simera-apologia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button