Ελλάδα

Συνελήφθη ζευγάρι που διέρρηξε 33 οχήματα κολυμβητών – Στη σπείρα μετείχαν και δύο ανήλικα

Επί δυο ολόκληρα χρόνια λεηλατούσαν τα αυτοκίνητα που άφηναν οι ιδιοκτήτες τους σταθμευμένες σε παραλίες της Πάτρας για να κολυμπήσουν, τα μέλη μιας σπείρας με ανήλικους που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οι δράστες είχαν παραβιάσει συνολικά 33 οχήματα και είχαν κλέψει ακόμη και μια εξωλέμβια μηχανή, την οποία πούλησαν για… παλιοσίδερα!
Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση της δράσης τους το απόγευμα της Πέμπτης,μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη μιας αποθήκης ότι άγνωστοι την διέρρηξαν και άρπαξαν από μέσα την αξίας 1.500 ευρώ εξωλέμβια μηχανή σκάφους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες την πούλησαν έναντι… 20 ευρώ στον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων, ο οποίος συνελήφθη και η κλεμμένη εξωλέμβια αποδόθηκε στον κάτοχό της.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι άνδρες της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους δράστες της κλοπής, έναν άνδρα και μια γυναίκα, να κινούνται με το όχημά τους, τους συνέλαβαν και κατέσχεσαν 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Ακολούθησε προανάκριση, η οποία αποκάλυψε ότι, από τις 24 Απριλίου του 2022 ως φέτος την Πρωτομαγιά, το ζευγάρι μαζί με δυο ανηλίκους συνεργούς τους ηλικίας 16 και 15 χρόνων που έχουν ταυτοποιηθεί, είχαν διαρρήξει 33 οχήματα σε παραλίες της Πάτρας και είχαν αρπάξει συνολικά 4.587 ευρώ, 500 ελβετικά φράγκα, τραπεζικές κάρτες, δυο λάπτοπ, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου και προσωπικά έγγραφα.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που περιλαμβάνει και τους δυο ανήλικους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Μαζί τους παραπέμφθηκε και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανακύκλωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

https://creta24.gr/synelifthi-zeygari-poy-dierrixe-33-ochimata-kolymviton-sti-speira-meteichan-dyo-anilika/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button