Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στις 36 οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

Στιγμές που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους και που πιστοποιούν το μέγεθος της τραγωδίας εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας καταγράφονται έξω από το νοσοκομείο, με τις επόμενες ώρες να αναμένονται ιδιαίτερα δραματικές λόγω του ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία αναγνώρισης νεκρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι αταυτοποίητες σοροί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς.

Έξω απο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δεκάδες γονείς και συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί για να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Άνθρωποι του νοσοκομείου βγαίνουν στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας ονόματα, κάτι που απο μόνο του προκαλεί ανατριχίλα. Οποίος γονέας ή συγγενής ακούσει το όνομα του δικού του ανθρώπου, τον ενημερώνουν σε ποιο νοσοκομείο τον έχουν παει. Υπάρχουν ομως και εκείνοι που δεν ακούνε να φωναζουν το δικό τους παιδι και μπαίνουν στην άχαρη διαδικασία να δώσουν όσα στοιχεία μπορεί να φανούν χρήσιμα, όπως το χρωμα μαλλιών αλλα και το είδος των ρούχων και παπουτσιών που ενδέχεται να φορούσε στο μοιραίο δρομολόγιο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Ενημερώνονται και συντονίζουν τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων και ενημέρωσης των συγγενών τους. Από την Αθήνα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο το ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ταυτοποίηση θυμάτων μέσω DNA η οποία είχε συσταθεί μετά την τραγωδία στο Μάτι και είχε υλοποιήσει την ταυτοποίηση των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, όπως και ψυχολόγοι της Ελληνικής Ασττυνομίας.

Στους 66 ανέρχονται οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με έξι από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες Αρχές. Με τον τραγικό απολογισμό της σύγκρουσης τρένων να έχει φτάσει σύμφωα με την Πυροσβεστική τους 36 νεκρούς, αγωνία επικρατεί για την κατάσταση των επιβατών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών που έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, άλλοι με ελαφριά και άλλοι με βαριά τραύματα.

Το σύνολο των νεκρών επιβατών από την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται ακόμη στο σημείο και δυστυχώς ακόμη ανασύρονται νεκροί άνθρωποι. Συγγενείς και φίλοι των τραυματιών αλλά και των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα επείγοντα του ΓΝΛ περιμένοντας κάποιο νέο. Έχει ξεκινήσει η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης των νεκρών. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τα κινητά τους και μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα κλαίγοντας με λυγμούς.

Δείτε βίντεο:

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύονται έξι άτομα, ηλικίας από 21-16 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο, μια 23χρονη, μια 26χρονη και μια νεαρή γυναίκα χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία.
nosokomeio-larisa-3
nosokomeio-larisa-2

nosokomeio-larisa-1

πηγή: creta24

sygkroysi-trenon-sta-tempi-stis-36-oi-soroi-poy-echoyn-taytopoiithei-skines-archaias-tragodias-nosokomeio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button